Mercedes-Benz C 200: Automatische stelinrichting van de handrem

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel

Beste forumgebruikers,

Ik stuit van het ene op het andere probleem...Ik heb nu problemen met mijn handrem...
Een tijdje geleden dacht ik dat mijn handremkabel gebroken was maar hij was gewoon van de automatische steller geschoten toen ik de kabel er weer om heen heb gedaan deed hij het weer maar hij blijft er vanaf schieten. Als de handrem wel werkt dan blijft het lampje van de handrem ook knipperen. Wie kan mij van dit probleem af helpen.

MVG Patrick

Mercedes84

Geplaatst door Mercedes84 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

nic (0) PRO, 17 jaar geleden

ik neem aan dat je over een c klasse praat?? als je kabel steeds losschiet staat deze veel te slap je hebt het over de automatische steller maar waar bedoel je
De handrem bestaat uit drie delen.
1 je handrempedaal mechanisme deze heeft ook de schakelaar voor je lampje en moet automatisch terug veren. Dit veertje breekt soms af zodat de handrempedaal niet meer terug springt en lampje blijft branden/knipperen, of als de kabel veel te slap staat.
2 Waar je enkele kabel over gaat naar links en rechts zit een verdeel mechanisme welke met een ouderwets stelschroef mechanisme zit of een nieuwere uitvoering met een zelfstelmechanisme daar zit een veer en stelhevelmechanisme in die je dmv een inbus kan ontlasten voor reparatie aan de handremvoeringset.
3 Het stelwieltje tussen je handremschoentjes die moet je eerst via wielboutgat opdraaien totdat handremschoentjes de trommel/schijf blokkeerd en dan ogeveer 5 tandjes terug totdat trommel/schijf vrij rond draait. de heveltjes waar de handremkabel de schoentjes mee naar buiten drukt willen soms wel eens zwaar gaan of vast gaan zitten waardoor schoentjes of niet meer vrij komen of de schoentjes worden niet meer aangetrokken.
Als je al zoveel problemen heeft zou ik de schijven er maar eens afhalen en de schoentjes en mechanisme goed inspecteren de voering van de schoentjes wil soms ook nog wel eens loskomen.
Voor reparatie controle begin van voor naar achter met lossen, en weer afstellen van achter naar voor.

Mercedes84 (0), 17 jaar geleden

Hallo,

Bedankt voor uw reactie, Ik heb alles nagekeken alles zit zoals het hoort alleen de kabel van het pendaal naar het splitpunt onder de achterbank is iets aan de slappe kant maar kan het nergens stellen want het stel mechanisme is helemaal op zijn eind dus kan hem niet opstellen. De remschoentjes zijn nog perfect, de trommels aan beide kanten zijn ook in goede staat...Wie kan me helpen om dit bizarre probleem op te lossen.

Gr. Patrick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.