Mercedes-Benz E280 Elegance: Automatische versnellingsbak

Bouwjaar: 1996

Pas gekocht en het volgende probleem. Na een koude start wil de automatische versnellingsbak gedurende een afstand van 1 tot 2 km. niet verder opschakelen dan de 2e tweede versnelling. Daarna schakelt de bak zonder problemen verder op. Wat kan hiervan de oorzaak zijn?

dupl-u-927-5dd147a5bd43a+Otten

Geplaatst door dupl-u-927-5dd147a5bd43a+Otten , lid sinds 17 jaar geleden

5 Reacties

erka PRO, 17 jaar geleden

hallo,

geen idee, zo uit de buik zou ik zeggen iets met de olie ?
Ik weet van een kennis, die had een oud model 280 ( zo'n model van begin jaren 80 ) die had ook een probleem met schakelen, daar was die bol defect wat er in de bak zit, waar die bol voor dient weet ik niet, maar bij die 280 was het probleem opgelost toen die bol vernieuwd was....

succes !

Roger

arnold690 PRO, 17 jaar geleden

bakfilter en olie maar eens verversen

gusmano, 15 jaar geleden

Hallo,
Volgens mij is dit normaal hij doet dat om de motor iets sneller op temperatuur te laten komen.
Is het filter verontreinigd dan schakeld hij ook heel schokerig.

Bij mij doet hij dat ook als het heel koud is,bij warm weer niet.

groetjes gusmano.

Lance, 14 jaar geleden

Ook moet je zeker ff het luchtfilter controleren! Bij MB is alles vacuum-gestuurd en een koude motor heeft nog geen optimaal vacuum. Als dan je luchtfilter ook nog een eind dichtzit...

flow, 14 jaar geleden

is heel normaal,ik heb het ook, kan best lastig zijn met achter op komend verkeer,ik heb de filter,olie in de bak en koppel omvormer vervangen en alle vacuüm slangen controleerd,toen ik ook nog het lucht filter heb vervangen ging ik naar de garage om het te vragen hoe het nou zat,daar begon de monteur op te lachen en zei van dat het normaal was,maar ik had in ieder geval alles nieuw.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.