Mercedes-Benz E-Klasse: bi massa vliegwiel

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.9 TD

Er zijn rep.set voor bi massa vliegwielen tekoop, wat houd dat in en hoe krijg ik het wiel uit elkaar , er zijn 2 lagers kapot (top en tussen lager)
Kan ik een bi massa vliegwiel vervangen door een normaal vliegwiel ?

hofhuis

Geplaatst door hofhuis , lid sinds 16 jaar geleden

2 Reacties

spanbandje PRO, 12 jaar geleden

een 2 massa vliegwiel is een geheel en is een vervangingsdeel, het toplager is los in het vliegwiel geperst, en is met een toplagertrekker te vervangen, het tweede lager waar je het over hebt is dit het druklager???? want die is ook los te koop, als het tweemassa vliegwiel niet goed meer werkt, daar is testgereedschap voor, bij de betere automatrialenhandel te leen.

als je het tweemassavliegwiel vervangt door een enkelmassa vliegwiel worden er meer trillingen aan de aandrijflijn doorgegeven, en misschien ontstaat er schade op de langere termein, dus niet vervangen door een enkel vliegwiel.
succes Marcel.

willy9 PRO, 12 jaar geleden

tussen de twee delen van het tweemassavliegwiel is volgens mij een rubber verbinding en of die te vernieuwen is of een reparatieset te verkrijgen is staat mij niets van bekent ( bij mercedes nooit geweten ) -- want hoe zit het dan met de balans.
vervangen door een enkel zou ik zeker afraden voor vervolgschade te vermijden -- 2e hands zoeken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.