Mercedes-Benz C-Klasse: brandstoftank

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 270cdi

Geachte lezers,
hebben een probleem met een c 270 cdi station,deze zuigt elke keer de rechter brandstof tank leeg en pomp het in de linker met als gevolg dat je stil komt te staan.we hebben de lage druk pomp al vervangen alsmede de beide vlotters waar het zuigstraalgedeelte aanvast zit,alle leidingen gecontroleerd op lekage of knikken,auto staat nu al een paar dagen bij een revisiebedrijf maar deze kunnen het ook niet vinden,als de rechter kant leeg is en je gooit er 5 l diesel in en je laat hem 20 min stationeer lopen slaat hij af omdat de rechter tank weer leeg is,en de linker weer ongeveer 4l voller.
Ik denk dus zelf dat we te weinig retour brandstof hebben,zou dit aan de hoge druk pomp kunnen liggen.

Wie kan me helpen,elk idee is welkom

Hans l

Hans4045

Geplaatst door Hans4045 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

dockedmarc1 (0), 13 jaar geleden

doe eens een verstuiver test, als deze niet genoeg retour geven dan pomp hij het niet over van de ene helft naar de andere helft.

Hans4045 (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo Marc,weet jij wat de waardes zijn,ik dacht dat deze eigelijk geen retour mochten geven,als ze dat wel deden dat ze dan stuk zijn.Heb jij dit al eens meegemaakt.
Als ik de waardes weet kan ik het revisie bedrijf eens bellen dat ze dat moeten controleren.

bvd,
Hans

nicwil (0) PRO, 13 jaar geleden

straalpomp linkerkant werkt niet goed - lek van verstuivers moet prachtisch niets zijn of start slecht- terug voer vanaf de rail controleren --maar heeft u de straalpomp ook vervangen deze zorgt voor de overheveling naar rechter gedeelte--als er op die tijd zoveel liters in de linkerbak is bij gekomen werkt de straalpomp niet
suc6

Hans4045 (0) PRO, 13 jaar geleden

Er is een complete nw set in gekomen inc straalpomp,koste een boel euro's.

Ik zie wel retour in de rechter tank komen maar dit is niet genoeg,stationeer heb je een straaltje,geef je iets gas bij zeg maar 1200 toeren dan heb je een straal.

nicwil (0) PRO, 13 jaar geleden

toch moet u indie richting zoeken --als er 4 liter bij komt in linkerbak bij 1 liter verbruik is de retour goed maar werkt de straalpomp niet perfecht

nicwil (0) PRO, 13 jaar geleden

hoe is dit verder verlopen

Hans4045 (0) PRO, 13 jaar geleden

Gisteren naar de dealer gebracht om drukken te meten

Hans4045 (0) PRO, 13 jaar geleden

Nu eindelijk de merc terug,heeft wat langer geduurd ivm vacantie's en het was een moeilijk geval,we hadden een nieuwe hogedruk pomp laten zetten bij een revisie bedrijf die veel in mercedes doet,daar ook al div keren gevraagd of de pomp niet het probleem was omdat er verder al van alles vernieuwd was.daarna is de auto naar de dealer gegaan en Nu hebben ze na beraad met merc duitsland toch weer een nw pomp gezet en we denken dat het probleem is opgelost,de auto loopt al weer een week.

alle bedankt voor het meedenken.

Hans l

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.