Mercedes-Benz C-Klasse: C200 cdi ECP/Noodloop ?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: C200

Hallo,

Nadat mijn multiriem was geklapt, kwam ik tot de constatering dat een vacuumslangetje van de brandstofpomp lekte, deze lekte precies op de multieriem die daarom versleet. Nadat ik er een revisieset op heb gezet en een nieuwe multieriem natuurlijk, brandt nu constant het ECP lampje op 't dashboard. Bovendien treedt de motor ook in de noodloop want mijn kickdown werkt niet , trekt zeer traag op en komt vervolgens ook niet boven de 3000 toeren wat dus betekent op de snelweg rijden met maximaal 120 want verder trekt die niet. Ik heb er al zeker 300km mee afgelegd (kerstdagen) en hij blijft maar in de noodloop ongeacht koude/warme motor.
Mijn vraag is waar deze Ecp foutmelding vandaan komt en kan ik die Ecp foutmelding zomaar laten verwijderen? . Want voorheen was er niks aan de hand en het lijkt me sterk dat nu opeens een klep verstopt zit met roet o.i.d want voorheen reed de auto tot de laatste km voor de revisieset als een zonnetje.

Wie o Wie weet hier raadt mee..?

CC200CC

Geplaatst door CC200CC (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Helaas zijn er legio oorzaken waarom dat lampje kan gaan branden.
Uit laten lezen door de dealer en je weet waarom hij nu brandt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.