Mercedes-Benz A-klasse 1999: Centrale deurvergrendeling

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 166960, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 75

De centrale deurvergrendeling werkt niet. Bij wegrijden gaan alle deuren op slot en de knop op de middenconsole werkt ook prima.

De sleutel is nieuw en getest en geeft signaal op de open- en dichtknop op de AB.

De sleutel in de bestuurdersdeur dan gaat alleen de bestuurdersdeur op slot en open.

Burgie

Geplaatst door Burgie , lid sinds 4 jaar geleden

12 Reacties

Heino4267, 7 maanden geleden

Dat de deuren allemaal op slot gaan is een instelling in de auto, maar het geeft wel aan dat alle slotmotoren en bedrading in orde zijn.
En als de CV niet werkt met de sleutel, is die m.i. niet correct aangemeld op de auto: dat het rode lampje op de sleutel gaat branden wil alleen zeggen dat de sleutel goed functioneert, niet dat die correct is aangemeld bij de auto.

Burgie, 7 maanden geleden

Hoi Heino, bedankt voor je reactie. Ik heb vanmiddag een afspraak staan bij de dealer om de auto uit te lezen. Laat dan nog weten wat zij er van zeggen

Burgie, 7 maanden geleden

Helaas is het geen storing die uit te lezen is door de dealer.

Burgie, 7 maanden geleden

Aanmelden op de auto is overigens twee maal de knop op de ab indrukken en daarna binnen 30 sec op contact zetten. Maar ook na het aanmelding werkt het niet

Burgie, 7 maanden geleden

Slotmechaniek van de bestuurdersdeur vervangen met het idee dat vanuit deze unit met de sleutel centraal alle deuren op slot gaan.

Mocht iemand nog een andere oplossing weten dan hoor ik dat graag want het probleem blijft onveranderd

Heino4267, 7 maanden geleden

Jawel, het is wél uit te lezen door de dealer, maar dan moeten ze iets méér moeite doen en in de modules kijken: als jij op de sleutel het knopje van de CV openen of sluiten bedient, moet de dealer met aangesloten diagnose-apparatuur kunnen zien of dit signaal wel/niet binnenkomt in de auto en wat de auto daar vervolgens wel/niet mee doet. Naar aanleiding daarvan kunnen ze aanvullende tests doen en ben je er zo achter wat er mankeert.

Burgie, 7 maanden geleden

Hoi Heino, nogmaals Wensink gebeld maar ze blijven bij hun eerste standpunt. Wel €75,-voor betaald.

Ondertussen heb ik verschillende specialisten gebeld en een bezocht waarbij de conclusie tot dusver is dat de sleutel in orde is. Waar het aan kan liggen weet niemand, maar waarschijnlijk zou de ontvanger voor de ab stuk zijn. Waar die zit weet men niet.

Ik denk dat het de makkelijkste oplossing is om er een universeel systeem in te bouwen en dit te laten voor wat het is.

Heino4267, 7 maanden geleden

Leg het eens voor op het forum van www.mercedesforum.nl, dan denk ik dat je al snel beter wordt geholpen dan door je dealer.

Burgie, 7 maanden geleden

Bedankt voor de tip Heino. Ik heb een account aangemaakt en de vraag daar gesteld

patrickmk3 PRO, 7 maanden geleden

waar woon je ergens ?
je moet geen universeel systeem gaan inbouwen is zonde.

Burgie, 7 maanden geleden

Hoi Patrick, ik woon in Apeldoorn dus vlak bij Epe. Bel me anders maar op 06-46002963

Beste antwoord, geplaatst door Burgie, 7 maanden geleden

Patrick heeft het probleem opgelost. Deze man heeft zeer veel kennis van autoelektronika, sleutels enz. Mocht iemand ooit problemen hebben op dit gebied dan kan ik hem van harte aanbevelen. Zowel de Mercedes dealer als ook een Mercedes specialist konden dit probleem niet oplossen! Patrick nogmaals mijn dank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.