Mercedes-Benz B-klasse: Centrale deurvergrendeling B klasse werkt niet met zender en deu

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 200 CDI

De B klasse van mijn buurman heeft een vervelend probleem. Regelmatig wil de auto compleet niet meer reageren op de centrale deurvergrendeling om de auto op slot te krijgen. Niet via biede sleutels / zenders maar ook niet via de sleutel in het deurslot (metalen sleuteltje wat je uit de normale sleutel moet peuteren). De auto wil WEL altijd reageren op de 2 knoppen in de bestuurdersdeur.

Een paar uur later werkt het "ineens" weer. Universele garage komt er niet uit. Nu deed vanavond het probleem weer voor maar nadat de auto 25m verzet was de oprit op ging deze ineens wel op slot op de normale manier.

Ik heb bij andere Mercedes modellen informatie gevonden via internet dat een defect contactslot voor problemen kan zorgen maar ik heb geen idee of dat ook bij deze B klasse kan gebeuren en hoe we dat eventueel beter kunnen testen. Als ik het zo hoor worden de sloten electronisch aangestuurd en niet via vacuum oid.

Iemand nog tips of informatie? Hoor het graag.

renkie

Geplaatst door renkie (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz B-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

renkie (0), 8 jaar geleden

Inmiddels is er op mijn advies wat getest. Als de auto niet op slot wil valt dat inderdaad op te lossen door de sleutel weer in/uit het contact te doen. Vraag is nu nog even hoe we dit kunnen fixen......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz B-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.