Mercedes-Benz C-Klasse: Controlelampjes C200D

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 200D

Goedemiddag,

Hierbij een vraagje.

Mijn C W202 van 1994 heeft een apart kuurtje. Namelijk soms, vlak na het starten gaan alle controlelampjes op het dashboard branden, en de toerenteller valt uit. Hierbij blijft de motor gewoon goed lopen.

Iemand een idee wat dit kan zijn of waar ik kan beginnen met zoeken?

Mvg,

Kees Jonker

Kees J

Geplaatst door Kees J (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

dost074 (0), 12 jaar geleden

Haal de unit eruit en kijk of de grote connector aan de achterkant er goed op zit en of deze geen los contact heeft

norde (0), 12 jaar geleden

Haal de unit (combi-instrument) volledig uit het dashboard. Demonteer tot je de printplaat overhoud. In het midden van de printplaat zit een onschuldig miniatuur condensatortje (rechthoekig blokje) dat uitgedroogd is.
De waarde ben ik vergeten (waarde te zien met sterk vergrootglas). Vervang deze door een classiek model en soldeer erop.
De digi-kilometerteller blijft staan, gaat niet op nul.
Lampen gaannniet meer oplichten, benzinemeter, tempmeter, toerenteller gaan niet meer raar doen bij het inleggen van het contactslot.
Monteer alles en gebruik contactspray aan de stekkers.
Groeten,
NDV

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.