Mercedes-Benz 0: Deurslot cilinder draait niet.

hallo allemaal,
ik heb sinds kort een W124 gekocht, en wil deze een beetje opknappen, omdat er een paar dingen aan mankeren.
vandaag had ik in gedachten om de deurslot cilinder te demonteren, omdat deze het niet doet aan de bestuurderskant, je kunt hem niet draaien.
doormiddel van de schroef achter de dopjes aan de zijkant van de deur heb ik de cilinder los gedraait, maar nu krijg ik deze er niet uit!
hij blijft hangen aan een metalen staafje.
weet iemand hoe ik dit los krijg??
en is de enige oplossing het slot te vervangen voor een andere, om het weer goed functionerend te krijgen?
groeten, lorenz

lorenzzzzzz

Geplaatst door lorenzzzzzz (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

nonkelpater (0), 14 jaar geleden

Al eens geprobbeerd met er wat kruipolie in te druppelen of wat WD40 (smeermiddel in spuitbus) in het sleutelgat te spuiten?

lorenzzzzzz (0), 14 jaar geleden

ja, al geprobeerd, maar het helpt niets, het slot moet er echt uit denk ik!

nonkelpater (0), 14 jaar geleden

Hangt dit metalen staafje niet vast met een splitpen (een dun buisje met een gleuf) aan het slot? Zoja met een dunne doorslag en hamertje splitpen verwijderen.
Ik herinner me zoiets van lang geleden toen ik ook eens een zijkant moest vervangen nadat mijn ex deze tegen een vangrail in de prak gereden had. Heb nu een vrouw zonder rijbewijs.

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

bekleding afhalen deur-- staafje doorzagen of door knippen ( want gemoed het slotje een 1/4 toer verdraaien wilt je het slotje kunnen uithalen)

succes

dupl-u-30351-5dd14a14bdbac+snipper (0), 14 jaar geleden

Ik heb ooit het slot van mijn 124 gedemonteerd, de bekleding moet er zeker niet af,
ik dacht dat het met een inbussleutel was , het was heel simpel, ook kan men de sloten links en rechts verwissellen, er staat wel een L en een R op, maar dat speelt geen rol .
Spijtig genoeg kan ik niet meer gaan kijken naar de auto want ik heb hem niet meer .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 0 of stel zelf een nieuwe vraag.