Mercedes-Benz E-Klasse: E290 TD airco werkt niet, maar geen lekkages gevonden

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.9

airco werkt sins een tijdje niet meer

ik ben daar mee na de dealer geweest, hij heeft een analyse gedaan, met zo'n aircoapparaat die constateert dat er geen lekkages te vinden waren. Heeft hij hem bij gevuld en de airco het nog steeds niet??

karim1987

Geplaatst door karim1987 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

RolandK10257 (0), 15 jaar geleden

Lijkt me dan iets voor een airco specialist, dat ben ik niet maar als systeem het gevuld is (op druk dus) en niet lekt zou het in de aansturing moeten zitten. Er zijn nog meer komponenten die bepalen of de airco aan gaat.
Denk aan druksensor in systeem, pomp, temperatuur sensor (interieur en buiten) en eletronische stuurmodule(s).
Mischien een open deur maar is er geen zekering kapot ?

Ik heb een oudere E klasse (W124) met airco en een uitgebreide beschrijving hoe het hele systeem werkt, als je dat leest zie je dat het toen al een behoorlijk komplex systeem was.

Pascal Limpens (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo,

Niet naar de dealer gaan maar naar een aircospecialist.
Je zegt dat het systeem is bijgevuld. Een STEK erkend bedrijf
zal nooit bijvullen, maar opnieuw vullen. Een airco met teveel
koudemiddel zal ook niet werken. Indien de vulling ok is zal het
voor een specialist een kleinigheid zijn om het probleem op te lossen.
Als je de pomp handmatig aanstuurt, draait hij dan wel?

Succes, Pascal

spanbandje (0) PRO, 15 jaar geleden

Als de dealer een stekerkenning heeft dan kan hij het probleem ook oplossen, want dan kan hij met DAS het systeem controleren en aansturen en dat kan de aircospecialist meestal niet want deze heeft deze computer niet, ik snap alleen niet dat de (dealer) de klant weer met een niet werkende airco laat vertrekken, Of is er misschien iets anders aan de hand?? ik zou als dealer me ogen uit me kop schamen dat ik een airco niet kan maken. ik neem aan dat er ook stekmonteurs lopen die verstand van zaken hebben en kunnen omgaan met diagnose apparaten, buitenom aansturen is een oplossing of de drukschakelaar even overbruggen om te kijken of de compressor aangestuurd wordt.

Succes Marcel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.