Mercedes-Benz C-Klasse: Elektrisch dashboard lampjes probleem

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800cc

Beste lezers,

ik heb een Mercedes C-klasse uit 1996. Na enige tijd zag ik dat mijn dashboard lampjes van mij km.teller niet helder branden en van mijn benzine meter helemaal niet. Nu heb ik de plaat onder bij de pedalen los gehaald en via de achterkant de lampjes eruit gehaald. Wat mij opviel ik dat de lampjes niet defect waren. Tijden het loshalen en friemelen met de kabels ging mijn toerenteller de lampjes ook helemaal uit, het enige wat nu nog brand is mijn temparatuur meter lampje. Ik een rondje rijden en viel mij op dat mijn cruise control ook niet weer werkte. Ik de auto een hele nacht laten staan s'ochtend nog even de kabels heen en weer bewogen en mijn cruise control werkt nu ineens wel weer maar mijn dashboard lampjes nog niet. Zekeringen zijn heel!!!

Ik vind dit echt heel erg vaag, bij de dealer zeggen ze : Lampjes slecht contact, Printplaat kapot, om dit te vervangen moet er een hele nieuw tellerpaneel in wat 450 euro kost.

Kan iemand mij raad geven waar ik nu naar moet zoeken wat ik snap er helemaal niks meer van.

Bij voorbaat dank,

Mercedes C-180 elegance

C-klasse elegance

Geplaatst door C-klasse elegance (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Harriehe (0), 17 jaar geleden

Sorry ik kan je niet helpen met dit probleem, maar ik heb wel een vraag. Je zei dat je de lampjes hebt bekeken of deze kapot waren. Kun je daar makkelijk bij? Ik heb namelijk het lampje van mijn klokje kapot. Ik ben bij de dealer geweest hiervoor. Als hun het moesten maken kostte dat 65 euro. Volgens hun moest de airbag en het stuur eraf en de klok eruit.
Heb jij een oplossing?
b.v.d. voor je reactie
vr. gr.
Harrie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.