Mercedes-Benz A-Klasse: Geen weergave gemiddeld verbruik

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Diesel, Motorcode: A 180 cdi

Nu en dan valt de weergave van het gemiddeld verbruik weg ( enkel streepjes). Auto binnen gedaan en nieuwe software geïnstalleerd. Zelfde resultaat. Nu hebben ze beslist om module te vervangen.
Mijn vraag is of dit een gekend probleem is???
Mvg BUP

dupl-u-12476-5dd1480fc0d99+BUP

Geplaatst door dupl-u-12476-5dd1480fc0d99+BUP (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Hans4040 (305) PRO, 10 jaar geleden

De auto is van 2014...dus (nog) geen gekend probleem, maar electronica kan altijd kapot.
Gelukkig zit hij nog in de garantie.

mvg.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 10 jaar geleden

Is het steeds in een vergelijkbare situatie? Hebben andere A's het probleem niet?

dupl-u-12476-5dd1480fc0d99+BUP (0), 10 jaar geleden

Hallo, het probleem is random , soms direct na het starten, soms na kort na elkaar starten. Ze hebben nieuwe software geplaatst, maar bleef zelfde fout maken. Nu gaan ze een nieuwe displaymodule plaatsen. Ze hebben nu gemeld dat er nog een a klasse binnen gebracht is met zelfde probleem.
Deze week moet de auto binnen bij de dealer, ik hou jullie op de hoogte.

maarten123 (0) PRO, 9 jaar geleden

Dit komt door de software van de radio is hier een audio 20 gemonteerd????
SW probleem van de reiserechner dit zit gekoppeld aan de radio heb er gisteren om een gehad die gemiddeld verbruik na reset niet aan gaf.
Met Star diagnose kast telematics sw cd updaten en probleem opgelost .
Gr Maarten.

dupl-u-12476-5dd1480fc0d99+BUP (0), 9 jaar geleden

Hier het vervolg van mijn probleem. Wat is er vervangen. Kombiinstrument, regeleenheid KI software,en STEURGERAET. ( dit staat op werkplaatsfactuur). Na 2 u rijden heb ik het zelfde probleem, en ook valt de gps uit, en start dan terug op met kaarten laden.
Nu vraag ik mij af : de opmerking die maarten123 maakt, of die software niet automatisch wordt ge-update van alle onderdelen. Zoniet ga ik volgende week terug naar dealer, om die software van de radio te vervangen. Want het is inderdaad een audio 20.
Want ik zal nu wel naar de oplossing blijven zoeken, daar de dealer geen oren meer heeft naar dit probleem, een opmerking zoals je moet daar mee leren leven, vind ik niet kunnen, voor een nieuwe auto.

maarten123 (0) PRO, 9 jaar geleden

hey bup, ik meen het nummer van de sw cd A1668272000 is....Er wordt veel gedacht dat het verbruik uit het kombiinstument komt maar dit wordt ook door de radio mee genomen omdat je ook hier het verbruik kunt aflezen.....bij dealer Steuergerät update uitlaten voeren en als er niet de lastste stand op staat geeft systeem aan welke problemen er met de evt nieuwe sw opgelost worden.... ik hoop dat het werkt en ik je geen valse hoop heb gegeven....en dat het werkt....
gr maarten

dupl-u-12476-5dd1480fc0d99+BUP (0), 9 jaar geleden

Hallo,
Het probleem zou nu opgelost moeten zijn. Alle sw Werdt opnieuw ingelezen alsook de sw die Maarten 123 mij had doorgegeven. Dus zal dit de juiste oplossing geweest zijn. Hiervoor dank Maarten 123
Heb wel moeten hemel en aarde bewegen om die sw erin te laten laden.

maarten123 (0) PRO, 9 jaar geleden

Hoi BUP,
Ik hoop voor je dat het nu werkt.
IK heb de A-Klasse met dit probleem bij mij niet meer terug gezien.
Ik had ook een GLK in wpl staan met dezelfde klacht daar dit ook gedaan en dit heeft even gewerkt maar na 3 wkn was het weer hetzelfde...
Klant had er verder geen moeite mee dus blijft zo rijden maar zou er een andere oplossing zijn dan zou dit tzt bij een beurt o.id wel verholpen kunnen worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.