Mercedes-Benz M-Klasse: geluid

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 270 cdi

Geachte,

Nu alweer drie jaar rijden we met veel plezier in onze ML 270 CDI 2003 ter vervanging van onze vorige W210.
Met de vorige een hoop problemen gehad, veelvuldig hier besproken en altijd weer opgelost.(en gemeld!)
Met deze auto hebben we geen problemen in de zin van onbekend, onderhoud kosten vallen dus ook ruim binnen het budget echter er is toch iets waar ik nu van af wil namelijk een geluidje.
Dat word moeilijk realiseer ik me want breng dat maar eens over via een forum!

Het geluid is er of is er niet en als het er is, kan het zachtjes wezen of hard maar het loopt niet mee met het toerental en je hebt het ook als je stil staat.

Dit houd in dat je bijvoorbeeld weg rijdt met het geluid één maal op gang hoor je het niet.(boven ca 50 km/h) bij de volgende rotonde of kruising hoor je het niet en bij weer de volgende weer wel, visa versa.

Als mijn vrouw thuis komt, al dan niet met geluid en ik ga daarna weer weg kan ik het geluid tijdelijk weg krijgen door flink gas te geven hetgeen ik alleen durf als de auto warm is.

Als mijn vrouw thuis komt hoor ik dat niet als het geluid er niet is, en hoor ik dat op afstand als het geluid er wel is.(evenals de buren, die al een paar keer gevraagd hebben of het wel goed was met de auto)

Als het geluid er niet is vindt ik de vito, ook in ons bezit op een trekker lijken, als het geluid er wel is wou ik dat de ML ten ieder geval niet meer geluid maakt als de vito.(maar als het er niet is loopt hij nog mooier!)

Als ik op een klinkerpad fietsers nader zonder het geluid moet ik toeteren omdat ze me niet horen, als het geluid er wel is gaan ze ruim op tijd aan de kant omdat het lijkt of er een oude trekker aan komt.

Ben diverse keren naar de garage geweest maar behalve één keer was het geluid ten tijden van bezoek er domweg niet of haast niet..Ze hebben veelvuldig met zo’n stethoscoop er boven gehangen hetgeen ik zelf ook regelmatig doe ook als het geluid er is maar een duidelijke conclusie kunnen we niet trekken.

Die ene keer heeft de monteur de multie riem er af gehaald toen was het geluid weg vervolgens constateerde hij abnormaal veel spelling op de waterpomp(óók zelf gevoeld) en hebben we besloten de waterpomp te vervangen, maar omdat dat pas twee dagen later kon de multie riem weer terug gelegd en vervolgens was het geluid ook weer weg? Dus terwijl vervanging wel noodzakelijk was, was dat niet de oplossing want na een week was het geluid er weer.(het blijft wel eens meer een week weg!)

Ik hoop dat iemand mij op het goede spoor kan brengen, want ook het volgende is gebeurt.
Ik parkeer mijn auto op een groot parkeer trein en ga buiten een hapje eten, ineens ben ik er van overtuigt dat iemand er met mijn auto vandoor gaat middels het zeer karakteristieke geluid, in beide gavallen reed er een ML weg van een ander, er zijn dus meer mensen met dit probleem.
Als er meer info moet komen, of als ik iets moet proberen hoor ik het graag.

Er zijn geen foutmeldingen aan de computer(officieel dealer) er gaan geen lampjes branden er is niks te merken aan de auto met optrekken of iets dergelijks hij gebruikt niks meer ten tijden van het geluid kortom behalve het geluid is er niks merkbaars mis met deze auto.

Met vriendelijke groet,

Arie

w210

Geplaatst door w210 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz M-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

w210 (0), 11 jaar geleden

Update:

Begin verleden week werd het geluid ineens zeer hard en verdween ook niet meer.(je moet dan echt denken aan een stadsbus die afremt op de motor)
Bij de garage de multie riem eraf en jawel geluid weg, riem er op geluid was er weer visa versa.
We hebben toen besloten om de dynamo te vervangen omdat daar het vermoeden lag, en nu rijd ik al weer een week rond met minder geluid, als op het moment dat ik dacht dat het geluid er niet was in de oude setting.

Over een paar weken meld ik me wel weer, met naar ik hoop nog steeds het zelfde positieve verhaal.

Met vriendelijke groet,

Arie

w210 (0), 11 jaar geleden

Beste lezers,

Ik ben nu heel wat Km en tijd verder het geluid heeft zich niet meer voorgedaan.
Het was dus de dynamo.

Groet Arie

Hans4040 (310) PRO, 11 jaar geleden

Mooi zo...bedankt voor de feedback.

Tip: maak niet zo`n lang verhaal, dan wordt het misschien wel gelezen...

Moderator Problemcar.

w124-200 (0), 11 jaar geleden

bij een raar geluid ergens ,bv bij de multi riem ,pak ik de hole buis (krik hendel omdat ie lang is) van een kleine garage krik hou die op de dynamo of waterpomp ed. en luister met een oor aan het andere einde bij draaienede motor, doordat ie hol is versterkt het geluid een beetje en je hoort zo wat de boosdoende is van het harde bij geluid, werkt 9 van de tien keer om iets defect te vinden

Hans4040 (310) PRO, 11 jaar geleden

@franco; probleem is opgelost...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz M-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.