Mercedes-Benz 110D automaat: homo

Bouwjaar: 1998

Hoi,

MB meldde mij dat voor de keuring homokneed links vervangen moet worden. (je hoort hem heel zachtjes bij rechterbocht en optrekken)

Veel werk?
En hoe te vervangen?

rickvandeven

Geplaatst door rickvandeven (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Autobedrijf Luik B.V. (0) PRO, 20 jaar geleden

Dit is een veel gemaakte APK fout, ik raad aan om hem te vervangen. Maar het hoeft niet voor de APK. Alleen het hoesje moet vervangen worden als deze stuk is.
Er staat nergens in het apk boek dat dat ding geen lawaai mag maken.

rickvandeven (0), 20 jaar geleden

Dat dacht ik al.
Maar MB moet natuurlijk ook z'n zakken vullen.
Die zeggen ook dat m'n bestuurdersstoel is doorgezakt, nou ik merk er nix van, zit hetzelfde als de andere.

Bedankt

rickvandeven (0), 20 jaar geleden

Trouwens, is het veel werk deze te vervangen.
Heb wel een reparatiehandleiding maar die is in het duits

Autobedrijf Luik B.V. (0) PRO, 20 jaar geleden

Nee, even de as los draaien aan de bak zijde en je pakt met een beetje gegochel de hele as eronder weg en dan kun je er mooi bij te sleutelen. Het is wel een erg smerig karwijtje. De homokineet kun je er met een kunstof hamer zo af slaan.

dupl-u-10832-5dd1481561693+Wiege291 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het beste is de homokenetische koppeling te vervangen en een hoes te vervangen. Imitatie kop kost ongeveer 125 euro en wel altijd de orginele hoes monteren deze zijn gemodificeerd.
ongeveer 20 min werk.de koppeling gaat door het ingekomen vuil toch kapot!Heb zelfs meegemaakt dat de kogels eruit vielen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.