Mercedes-Benz A 170 CDI: Hoog diesel verbruik

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: 668 942, Motorinhoud (cc): 1700, Vermogen (kw): 70

Hoi allemaal, ik ben sinds een korte tijd in bezit van deze fijne A 170 cdi automaat.

Ik heb de auto gekocht met name omdat ik niet al teveel belasting wilde betalen en toch graag automaat wilde rijden met een acceptabel verbruik.

Nu heb ik al behoorlijke wat kilometers op de klok gezet en was ik erg benieuwd naar het verbruik, ik heb een normale rijstijl en zorg ervoor dat ik vlot op de gewenste snelheid zit. Na een hoop verhalen te hebben gelezen van medemercedes (cdi) eigenaren die zelfs met een e270 cdi aut. makkelijk een verbruik haalden van 1 op 13 schrok ik toch van het stevige verbruik van mijn auto.. 1 op 11. Dit, met een gecombineerd gebruik van 50% snelweg en 50% stad. Dit kan toch niet kloppen? Als ik op het internet zoek naar soortgelijke ervaringen met hoog verbruik kom ik helaas niet verder. Mijn bandenspanning zit op 3.5 bar aangezien de stuurbekrachtiging niet werkt, hier wilde ik nog naar laten kijken maar ik vind dit toch wel belangrijker op het moment. Ik heb al aangeschaft: luchtfilter, oliefilter, dieselfilter, interieurfilter en 10w40 olie van een goed merk. Op dit moment wacht ik totdat mijn garagist wat tijd kan vrijmaken om dit klusje voor mij te klaren. Zal ik verschil merken met deze "kleine beurt" of moet ik het verder gaan zoeken? De auto heeft trouwens wel een hoop gelopen, 367.000km.

starclasse

starclasse

Geplaatst door starclasse (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

starclasse (0), 7 jaar geleden

iemand?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.