Mercedes-Benz 406: Kachel wordt niet warm; waar te beginnen?

Bouwjaar: 1970

Mijn Oldtimer camper (1970)op basis van een MB 406D blaast alleen koude lucht. Voordat ik van alles begin te slopen graag advies waar te beginnen? Zit de kachelradiator normaal gesproken in de cabine en waar zou ik dat ding aan kunnen treffen?
De aanjagerunit ( 2 stelknoppen en 2 roosters) zit boven op (in) het dashboard gemonteerd. Geen flauw idee of dit orgineel is; de opbouw is niet van mercedes, het kan zijn dat unit van een ander model is of zelfs niet van mercedes. De Unit is enorm vervuild, dus ik denk dat ik hem gewoon ga uitbouwen.
Ik zou echter geholpen zijn als iemand mij kan vertellen waar (normaal) de kachelradiator zit van een MB 406D uit 1970 zodat ik niet het hele interieur van mijn camper hoef te slopen.

weirdo111937

Geplaatst door weirdo111937 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sam CDI (0), 18 jaar geleden

Hallo, ik denk dat de thermosstaat kapot is, ik weet dat dat niet zo duur is om te vervangen.

groeten sam.

weirdo111937 (0), 18 jaar geleden

thermostaat is het niet deze heb ik al vervangen. Motor wordt overigens normaal warm (stabiel 80 graden op meter)
Ik denk dat ik het euvel al heb gevonden. Een dunnere (koelstof?)slang zit een beetje in verdrukking en loopt hierdoor in een knik. Het is niet ondenkbaar dat dit een aanvoerleiding van de kachelradiator betreft. Door de toegenomen weerstand van de knik zou dit de doorstroming van de kachelradiator kunnen belemmeren, waardoor deze niet of onvoldoende warm wordt. Het het nog niet kunnen testen (verhelpen), maar klink aannemelijk, toch?
Ik wil ondanks dit euvel de blower (en kachelradiator) toch even uitbouwen voor schoonmaak en eventuele reparatie.

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

sluit waterslang aan op de aanvoerleiding . afvoerleiding losmaken. langzaam druk erop zetten .spoelen mmar

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

De kachelradiateur zit onder het dashboard in het midden aan de bovenkant (net onder de vooruit aan de binnenkant zeg maar). Je moet het hele dashboard losmaken, zodat je erbij kunt. De slangen zitten er in de auto opgeschroefd. Je kunt er vanonder de motorkap dus niet bij om door te spoelen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 406 of stel zelf een nieuwe vraag.