Mercedes-Benz W203: knakkend geluid achterin rechts

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 Kompr. C200

ruim een jaar geleden heeft de dealer de gehele achterophanging kosteloos gedemonteerd, gespoten en weer gemonteerd ivm klachten roest. Sinds die tijd hoor ik bij hobbels rechts achterin een knakkend geluid alleen bij het nemen van een hobbel en voornamelijk bij het opveren van de wagen. Het is geen bonkend of "klong" geluid zoals een gebroken veer dat doet, maar in toonhoogte veel hoger. Net een zweepslag en is behoorlijk hard. Destijds zeer sporadisch, maar nu steeds vaker, maar toch lastig om te constateren kan ik me zo voorstellen.
Ik hem al een paar keer een brug gehuurd om te onderzoeken waar het toch vandaan komt, omdat de dealer het zelf simpelweg nooit kon vaststellen, maar heb het niet kunnen ontdekken. Wellicht dat iemand mij op het goede spoor kan brengen, een plaatje zou zeer handig zijn.

handyman

Geplaatst door handyman (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Touareg2002 (0) PRO, 15 jaar geleden

Ben je zeker dat het geluid van achteren komt?
Controleer vooraan ook eens de verbingingsstangen van de torsiebaar of de silentblokken van de alu armen vooraan.

handyman (0), 15 jaar geleden

Hallo Touareg2002,

Bedankt voor de tip, maar die heb ik al vervangen. Het komt echt van achter rechts. Ik heb hem dit weekend nog eens op de brug gezet en de fout hoogstwaarschijnlijk ontdekt. Het zat hem in de boutverbinding van de rechter Federlenker met de Hinterachslenker. Zie plaatje (4).
Die zat gewoon los. Heb de bout losgenomen en de scharnierpunten met siliconenolie ingespoten en weer vast gezet. Tot nu toe niks te horen. Ik heb 2 man de auto op en neer laten deinen en zelf met de hand gevoeld op het punt waar het misging. Zo kwam ik er achter. Misschien een beetje geluk gehad ook, maar sinds dien loopt hij geruisloos.
(Ik hoop dat het plaatje verzenden lukt, want krijg een rare melding)

handyman (0), 15 jaar geleden

Plaatje lukt niet, onbegrijpelijk hoe dat werkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.