Mercedes-Benz C-Klasse: koelprobleem

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: c180

Hallo,

Ik heb een probleem met mijn koelsysteem

Het niveaulampje van de koelvloeistof begint na enkele minuten te branden en de temp meter gaat soms naar 100+ graden, niveau is ok

Waterpomp niet defect en geen kapotte thermostaat.
Naar mijn inzien ook geen lekke koppakking.
Ventialator slaat ook niet aan.

OP SNELWEG GAAT LAMPJE OOK BRANDEN BIJ 85 GRADEN.
Iemand een idee?

marcellll

Geplaatst door marcellll (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je geen verlies van koelvloeistof hebt, moet je idd niet denken aan een lekke koppakking. Als je zeker weet dat de waterpomp goed is, zou je ook circulaie moeten hebben.
Kijk eens waar de schakelaar voor het nivo zit, deze zou bij even draaien dus "droog"moeten staan (want het lampje brandt). Het lijkt erop dat er een luchtbel in het systeem zit (en die komt dan bij de nivosensor), deze belemmert dan ook de doorstroming waardoor de koelvloeistof (dus ook bij de tempsensor) te heet wordt. Je kunt proberen bij draaiende motor de nivosensor te demonteren/los te draaien (de koelvloeistof is dan nog niet zo heet) om zo de luchtbel uit het systeem te krijgen.
Dit is wat ik denk dat er aan de hand is.Sjaak

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.