Mercedes-Benz w123: koplamphoogteregeling

Bouwjaar: 1976, Brandstof: LPG, Motorcode: 280E

Hoi allemaal,
ik snap iets niet: op de reflector van mijn koplamp zit zo een zgn. 'hoogteregelaar'.Alleen heb ik geen regelknop aan de binnenkant zitten,zit die hoogteregelaar er standaard op of mist bij mij gewoon zo een een knop aan de binnenkant?Wie weet raad?
groetjes....

classicman

Geplaatst door classicman (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Nou die zit er wel degelijk hoor! Hij zit alleen een beetje verscholen bij deze koplampen. Het is een lange kunstof bout waar een dop 13 op past. Je moet alleen een beetje beter zoeken, maar hij zit vlak onder de bovenste front dwars balk.

Sytze

Hans4040 (285) PRO, 17 jaar geleden

de hoogteregeling van de koplampen is bij de W123 alleen toegepast op de Combi.
Deze hoogteregeling is afhankelijk van de belading van de auto en werkt vaak automatisch met hydraulische schokbrekers, waardoor de wagenhoogte werdt gecorrigeerd.
Om de hoogte van de koplampen nog verder bij te kunnen stellen zit er in het dashboard , naast de verlichtingsknop , een schakelaar met 2 standen.
Maar , nogmaals , alleen in de Combi.
Ik denk dat jij gewoon 2 koplampen uit een (sloop) Combi hebt en waarvan de hoogteregeling niet werkt.
Er zitten waarschijnlijk ook geen vacuumslangetjes aan?

mvg,
Hans.

pollythepolster (0), 17 jaar geleden

even voor alle duidelijkheid een combi w123 heeft standaard een hoogteregeling op de achteras dus onafhankelijk van de belading heeft de achteras altijd de zelfde hoogte, en een combi heeft in tegensteling tot de sedan en coupe GEEN ik herhaal GEEN lamphoogte verstelling.
ps bij ee w123 zit de lamphoogte verstelling niet naast de lampschakelaar maar in de midden console in de zelfde rij waar ook je achterruitverwarming zit (maar dan uiterst links) zit daar niets +geen lamphoogte regeling.

classicman op jou auto zit waarschijnlijk geen lamphoogte regeling, even zo uit het hoofd was het vanaf 1977 een optie en vanaf modeljaar 1980 dus 2e serie standaard.
er zijn waarschijnlijk heb je inderdaad andere lampen er in.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Volgens mij heb ik niet helemaal goed gelezen, oeps......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.