Mercedes-Benz S-Klasse: lekkage abc olie

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5.5 S-600 36_V Twin Turbo Kat.

Geachte allemaal,

Ik heb een MB W220 S600 binnenstaan met het volgende probleem, de klant start de auto en in het rood komt er een melding in het display: ABC inactive, drive carefully visit dealer (in ieder geval iets van deze strekking). De klant heeft al twee maal een gesprongen hogedrukleiding gehad en zet de auto gelijk stil. Onder de auto ligt een klein beetje abc olie, en op beide tankjes (van ABC systeem en stuurbekrachtiging) zit wat olie, ook op de binnenbekleding ma de motorkap boven deze tankjes zit olie. De doppen van de pijlstokken zitten er beide nog op. Auto weer gestart en geen melding meer en abc werkt naar behoren, oliepijl is ook ok.
Ik wil morgen even bij mb langsgaan om eventuele storingen uit te lezen, maar mischien heeft iemand hier al een idee. Wat ik vreemd vind is dat de ontluchting van de tankjes aan de zijkant van de dopjes zit, maar dat toch de motorbekleding er recht boven olie opgevangen heeft.

Groeten Erik

02erik02

Geplaatst door 02erik02 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

dockedmarc1 (0), 13 jaar geleden

ik zou idd de auto naar de dealer brengen en laten uitlezen.
let op met dit systeem, het werkt met drukken van wel 300 bar

zwaba (0) PRO, 13 jaar geleden

Het lijkt erop dat de druk niet afgeregeld wordt (max 199 bar dacht ik).
Daarvoor zit een ventiel tussen motor en versnellingsbak aan de rechter kant aan het subframe geschroefd.
Dit ventiel heeft ook een drukbol, als deze defect is hoor je vaak een gierend geluid.
Olie spoelen en filter vervangen na elke reparatie, let op speciale olie (Mehrbereichs)
Is bij sterparts in rosmalen te bestellen - op voorraad.
Groeten,
Heyko

02erik02 (0) PRO, 10 jaar geleden

Bij deze excuses voor de zeer late reactie, het probleem bij deze auto komt ongeveer iedere 20000 km terug, dan springt de accumulatorslang er weer af en door het drooglopen is de abc pomp steeds weer stuk (bijgeluid). Wij monteren steeds nieuwe originele delen en nieuwe originele Mercedes olie waardoor we iedere 2e keer als het misgaat het onder garantie bij Mercedes kunnen laten vervangen, waardoor de klant maar eens in de 40000 km hoeft te investeren in een nieuwe pomp en slang. Er is veel onderzoek gedaan naar dit probleem bij deze (waarschijnlijk voorserie) auto, ook door Mercedes en alle drukbollen zijn al vervangen, maar het probleem blijft terugkomen. Laatst een andere S-klasse hier gehad met abc en deze had een compleet andere drukaccumulator, waarschijnlijk is deze gemodificeerd om dit probleem te voorkomen. Alleen is het wel jammer dat deze nieuwere oplossing niet op betreffende probleemauto past.

Bedankt voor de reacties,

Groeten Erik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.