Mercedes-Benz SLK-klasse 2004: LEKSTROOM

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 271944, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 120

Sinds enige tijd loopt onze accu binnen enkele dagen leeg.
Het probleem blijkt lekstroom te zijn. Als de Comand NTG1 BE6076 (de radio, navigatie, etc) niet is aangesloten start de auto prima en loopt de accu niet leeg. Zodra de comand weer is aangesloten loopt de accu weer leeg.
We hebben de Comand laten nakijken door KWS (een gespecialiseerd autodiagnose bedrijf) en deze vond geen probleem, anders dan een schermpje wat bleef hangen.
Nadat we de gerepareerde Comand weer in de SLK hadden aangesloten, blijkt opnieuw dat de accu leeg loopt.
We komen geen steek verder, maar hebben inmiddels al wel heel wat kosten gemaakt.

Logischerwijs moet de Comand het probleem zijn. We kunnen dit uitvinden door onze SLK te koppelen aan de Comand van een andere SLK.
Als onze accu dan niet leeg loopt is onomstotelijk bewezen dat het probleem in de Comand van onze SLK zit en dat we gewoon een andere Comand moeten aanschaffen om het probleem op te lossen.
Weet u iemand die dit probleem kent en ons kan helpen dit probleem op te lossen?

Hanssommer

Geplaatst door Hanssommer , lid sinds 3 weken geleden

4 Reacties

Hans4040 PRO, 3 weken geleden

Er kan ook kortsluiting in de antenneversterker zitten...deze krijgt spanning als de comand aan gaat.

    Goedendag, Hans4040, dank u wel voor uw advies. Op dit moment is onze auto weer thuis zonder dat de comand is aangesloten, zodat we in ieder geval weer mobiel zijn. U bent zeer ter zake kundig. Kunt u ons adviseren (helpen) hoe wij dit kunnen checken en, indien het inderdaad aan de antenne ligt, kunnen oplossen? - Hanssommer, 2 weken geleden

Hanssommer, 2 weken geleden

Goedendag, Hans4040, dank u wel voor uw advies. Op dit moment is onze auto weer thuis zonder dat de comand is aangesloten, zodat we in ieder geval weer mobiel zijn. U bent zeer ter zake kundig. Kunt u ons adviseren (helpen) hoe wij dit kunnen checken en, indien het inderdaad aan de antenne ligt, kunnen oplossen?

Hans4040 PRO, 2 weken geleden

Neem eens contact op met https://mbnaviworld.nl/
Zij kunnen waarschijnlijk precies vertellen waar je moet kijken en hoe op te lossen.
Het is niet bij je in de buurt (Gorredijk), maar even bellen kan geen kwaad.
Succes.

Hanssommer, 2 weken geleden

Dank je wel Hans4040. Ik zal ze bellen en het probleem voorleggen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz SLK-klasse of stel zelf een nieuwe vraag.