Mercedes-Benz S-Klasse: Luchtvering

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: V6

Klant zegt dat als hij 4 man in de auto heeft er op het dashbord een melding komt,nl wagenhoogte te laag.

Kan iemand me hier iets over vertellen.

Bvd
Hans l

Hans4045

Geplaatst door Hans4045 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ToniMB (0) PRO, 15 jaar geleden

Moet haast wel een versleten airmatic-kompressor zijn. Hij zit rechtsvoor onder de auto, als je het voorste deel van de onderbeplating eraf haalt kun je er goed bij. Altijd het relais meevervangen trouwens: is het relais O rechtsvoor onder de motorkap meen ik.

Hans4045 (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo Toni,Bedankt voor je reaxtie,had noch wat vragen,nl,is er noch iets aan te repareren of moet er een nieuwe onder en weet je zo ongeveer wat dit kost.

Vriendelijke groet,
Hans l

ToniMB (0) PRO, 15 jaar geleden

Hoi Hans, het gaat om een heel simpel kompressortje in principe. Makkelijk uit elkaar te halen ook. Maar bij mercedes zijn er zeker geen losse delen voor te krijgen. Je zou er met wat hobbywerk vast nog wat van kunnen maken (bandenpompje ofzo) maar onder die auto zou ik gewoon een nieuwe zetten. Geen idee hoeveel ie kost eigenlijk.

Hans4045 (0) PRO, 15 jaar geleden

Oké Toni,je had gelijk,pomp stuk,hadden ze op voorraad,alles werkt weer perfeckt.

Bedankt.

Hans l

nicomercedesrijder (0), 15 jaar geleden

cl500 2002; bij temperatuur van min7 geeft het scherm aan; ABC active; drive carefully!
laat zich niet resetten of uitschakelen. Auto staat hoog op de poten en stuitert; na eindej rijden en na een half uur wegzetten is alles weer oke.
wat is het probleem?

ToniMB (0) PRO, 15 jaar geleden

ABC is een compleet ander systeem dan airmatic. Ik zou hem maar even uit laten lezen. Wat staat er in je instructieboekje over deze melding?

zwaba (0) PRO, 15 jaar geleden

Een ABC systeem werkt inderdaad met vloeistof, het kan zijn dat dit gecallibreerd moet worden of ververst met filter. Let op dit kan alleen met originele mercedes systeem tester. Het komt voor dat de pomp niet werkt, dit is tevens de stuurbekr. pomp. Als autobedrijf zijn wij gespec. in Mercedes-benz en hebben de juiste software om de diagnose te stellen, ook de onderdelen kunnen wij goedkoop leveren via mb-parts in velddriel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.