Mercedes-Benz B-klasse: mercedes b200 achterste schijven willen er niet af?

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 200

Hoi allemaal :)!

ik zit met het volgende probleem, Ik wou de achterste remmen vervangen van de b-klasse, ik krijg alles los en schijfremmen zitten ook los, maar de schijf zelf wil er niet af, vanbinnen in de schijf is het een soort van trommel met remschoenen voor de handrem (typisch mercedes). Ik heb de handremkabel afgekoppeld en nog blijven die remschoenen vastzitten in de schijf?? heeft iemand hier een trukje voor? want als ik zo doortrek trek ik alles kapot eh ?
wie kan me helpen :)?
bedankt al!

emile1

Geplaatst door emile1 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz B-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

alfons262 (0) PRO, 11 jaar geleden

voor door het gat het handremmechanisme wat de schoentjes uit elkaar drijft iets terugstellen.Als het goed is zit het mechanisme bovenin,aan de voorkant waar het wiel tegenaan gaat heb je een soort van gat,hierdoor terugstellen.

w124-200 (0), 11 jaar geleden

door in een van de gaten waar het wiel mee vast (remschijf moet onder een bepaalde hoek gezet worden ?) zit een platte schroevendraaier steken en zo het instel machanisme terug draaie zodat de rem schoenen naar binnen gedrukt worden

emile1 (0), 11 jaar geleden

ja heb door de gaten gekeken en volledig rondgedraaid maar vind nergens een tandwieltje. Dat is het probleem. Bij de oude 250d van men vader was dat inderdaad zo, maar bij deze zie ik geen tandwieltje zitten, vind ik heel raar..
anders moet ik morgen nog eens kijken.
alvast bedankt iedereen :)!

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 11 jaar geleden

Toch moet het op die manier. Ik heb een afbeelding bijgevoegd waarop het te zien is.

emile1 (0), 11 jaar geleden

Vandaag nog eens gezocht door een boutgat en na 2 min zoeken met nu een GOEDE lamp heb ik dat tandwieltje gevonden :) helemaal teruggedraaid en heb er de schijf zo afgekregen!
bedankt voor de tip iedereen :)!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz B-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.