Mercedes-Benz C-Klasse: mistachterlicht van aanhanger aansluiten op auto

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 200 CDI

Omdat het weer iets wettelijks is zal ik een mistlamp op de aanhanger moeten aansluiten.
Kan ik gewoon de draad van de mistlamp van de auto aftakken en op de constante plus van de aanhanger aansluiten(die ik dan aansluit op het mistachterlicht van de aanhanger), of zou er dan een stoing in de auto kunnen komen met al die electronica.
Dus voor dat ik een kniptang in mijn bedrading zet wacht ik even af wie mij antwoord kan geven.
Alvast bedankt voor de moeite.
Groeten Marcel

mercedesgek

Geplaatst door mercedesgek (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (390) PRO, 16 jaar geleden

de verplichting om een mistachterlicht op de aanhanger te hebben , hangt af van de maximun massa en leeftijd van de aanhanger .

Aanhangwagens met een toegestane maximum massa van meer dan 750 kg moeten één of twee mistachterlichten hebben, als de datum eerste toelating op het kentekenbewijs ná 31 december 1997 is. Als de aanhangwagen eerder is toegelaten is een mistachterlicht niet verplicht.
Bron: RDW

Wat betreft jou vraag, of het kan:
Je kunt dit heel snel even proberen door een extra lampje van 21 watt op het mistachterlicht van de auto aan te sluiten.
geeft de auto geen foutmelding, dan kan het dus.

mvg,
Hans.

mobiel (0), 16 jaar geleden

Heb destijds een extra kabeltje van de stekker naar de mistachterlamp op de aanhanger getrokken.In de bekabeling van de aanhanger was er nl geen draad meer over .Op de stekkeraansluiting op de trekhaak,moet binnenin wel een schakelmechanisme zijn,dat als je de in de auto de mistachterlamp inschakelt,het mistachterlicht van de auto uitgaat en die van de kar gaat branden.Het is nl zo dat als de mistachterlamp op de kar aan is ,mag die van de auto niet branden.gr,Henk.

sjaak10918 (0) PRO, 16 jaar geleden

http://www.infopolitie.nl/index.php?opti...


Volgens mij mag de mistlamp van de auto WEL branden als de mistlamp van de aanhanger brandt, maar het geeft wel een rode vlek in je achteruitkijkspiegel (zeker als je aanhanger een witte caravan is ).

Ikzelf heb de draad naar mijn mistlamp doorgeknipt, er een schakelaar tussen gezet met de keuze: automistlamp of aanhangermistlamp; een draad van deze schakelaar ook naar pool 2 van de aanhangerstekker getrokken (bij een 7 polige stekker).

Nu kun je dus vanaf je dashbord je mistlamp van de aanhanger aandoen en je hebt een (orgineel) controle lampje dat aangeeft dat je mistlamp brandt. (ik dacht dat dit beide wettelijk verplicht was, maar ik kan het niet terug vinden :-S )

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

http://www.flitsservice.nl/phpBB/viewtop...

http://www.verkeersrecht.nl/cgi-bin/artm...

http://www.wetinfo.nl/onderwerpen%2030.h...

http://forum.infopolitie.nl/viewtopic.ph...

Treb (0), 16 jaar geleden

Dat van het controlelampje heb ik zo snel niet gevonden.

[i]Artikel 5.18.37a
Indien een aanhangwagen wordt voortbewogen door een personenauto of bedrijfsauto die is voorzien van één of twee mistlichten, [u]behoeven[/u] alleen de één of twee mistlichten op de aanhangwagen te branden, mits de bediening van de mistlichten op het trekkende voertuig en de aanhangwagen via [u]een schakelaar in het trekkende voertuig[/u] plaatsvindt.[/i]

Hans4040 (390) PRO, 16 jaar geleden

De vraag was of het bij deze auto zondermeer mogelijk is................

mercedesgek (0), 16 jaar geleden

Hartelijk bedankt voor jullie tips,
Ik heb het op de manier gedaan zoals Sjaak schreef, en het werkt perfect !
Er komen geen foutcode's waar ik bang voor was.
Nogmaals hartelijk bedankt
Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.