Mercedes-Benz 307: motor doet niks meer!!!

Bouwjaar: 1983, Brandstof: Diesel

Beste lezers
ik heb een probleem met een mercedes 307 van 1983, ik was aan het rijden op de snelweg en op eens zag ik een olie lampje branden en toen ben ik meteen gaan stoppen ik dacht misschien zit er geen olie meer in en toen ben ik gaan kijken wat het was olie gecontroleerd dat was precies op peil en toen zag ik bij de waterpomp beetje water lekken en toen ik die radiateur dop open deed er kwam echt veel rook uit het waterpomp, ik heb wat water bijgevuld en hij starte wel maar ik wou geen risicos nemen omdat ik hem net een week had haha en toen ben ik door een vriend gesleept naar de garage daar hebben ze gezegt dat waterpomp sowieso leek was. maar vanaf dat moment starte hij even en daarna viel hij weer snel uit ook al gaaf je vol gas paar keer zo gedaan en iets later wou hij helemaal niet meer starten alleen als je hem aansleept dan start hij wel met veel moeite maar toch valt hij weer uit!! ik ben wel beetje handig met autos maar niet echt goed.

Wie kan me even helpen vertellen wat het probleem kan zijn? zou lekke koppakking kunnen zijn? sorry voor het zo lange verhaal

alvast heel erg bedankt

bmw1985

Geplaatst door bmw1985 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

kaleido 1 (1610) PRO, 11 jaar geleden

Of zo heet geweest dat de cilinders/ zuigers beschadigd zijn, als de koppakking het is , is dit te controleren natuurlijk, aanslepen zou ik meteen mee stoppen DOM?DOM? als er water op je zuigers staat , krijg je vloeistofslag , kun je hem meteen weg gooien.

bmw1985 (0), 11 jaar geleden

bedankt voor je reactie hoor. ik heb hem even aangeslept omdat ik wou weten of die start motor goed was en of die motor niet vast was gelopen! als dat het geval is dan zou het andere kop erop moeten of niet?
ik hoor het graag

kaleido 1 (1610) PRO, 11 jaar geleden

Als er vloeistofslag heeft plaatst gevonden red je het niet met alleen een andere cilinderkop , dan is de kans groot dat er ook 1 of meerdere kromme drijfstangen in zitten.
De kennis lijkt me te gering , om dit tot een goed einde te brengen.
Laat er eens iemand naar kijken , die weet waar naar te kijken.
Dit is nog huis en tuin dieseltechniek , als dit niet wel lopen na wat er gebeurd is , is er echt iets goed mis.

bmw1985 (0), 11 jaar geleden

bedankt ferrie, ik hoop dat ik iemand vind die hier goed verstand ven hebt! maar zeker laat ik iemand ernaar kijken.
nogmaals hartelijk dank

Gr Aziz

Hans4040 (310) PRO, 11 jaar geleden

Wat dacht je van de dealer..?

bmw1985 (0), 11 jaar geleden

haha die hebben wel goed verstand van maar of ze te betalen zijn is de vraag hea haha. liever iemand die altijd met die oude dingen bezig is geweest haha.
bedankt voor je reactie

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik denk dat de kennis van dit soort voertuigen bij de dealer ook al aardig teruggelopen is. Beter kan je een echte specialist op dit gebied opzoeken idd.

kaleido 1 (1610) PRO, 11 jaar geleden

Je woont in harderwijk , in ermelo zit Garage Pul , die weten alles van deze type motoren .
Je rijd van harderwijk naar ermelo , langs hendriks camping outlet , gewoon rechtdoor en dan zie je vanzelf een bord langs de weg staan.

bmw1985 (0), 11 jaar geleden

aha die bord komt me wel bekend voor hoor, want ik heb stage gelopen daar achter de 4x4 dus ik moest altijd langs die bord rijden haha. dat is toevallig maar daar ga ik zeker even langs, bedankt voor de goede tip.

kaleido 1 (1610) PRO, 11 jaar geleden

Precies daar , vraag maar naar gijs , en doe hem de groeten van Ferrie , succes.

bmw1985 (0), 11 jaar geleden

bedankt ferrie, ik ga morgen daar langs en ik zal hem de groeten doen,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 307 of stel zelf een nieuwe vraag.