Mercedes-Benz Sprinter 308 D: Motor stilgevallen en niet meer aanslaan

Bouwjaar: 1996

Motor met bijna een half miljoen kilometers op de klok, is stilgevallen en slaat niet meer aan. motor heeft wel compressie en draait met de hand goed rond.Ik heb de vacuumpomp gecontroleerd (gaat wel een kapot bij distibutie?)maar die is goed, de distibutie ketting staat wel slap en ratelt met starten. door het gat van de vacuumpomp zag ik dat de onderste ketting geleider gescheurd is. Komt deze storing iemand bekend voor?

DodgeDriver

Geplaatst door DodgeDriver (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jvg (0), 19 jaar geleden

even een inspuitleiding losdraaien en starten, komt er dan diesel uit?

DodgeDriver (0) PRO, 19 jaar geleden

de auto staat nu aan de kant, de klant is bezig met een nieuwe auto.deze zal dan wel richting sloop gaan.....

KuRTJuH (0), 19 jaar geleden

als de ketting te slap hangt, kan het zijn dat deze een tand is versprongen!!!

jakobs4863 (0), 18 jaar geleden

als een sprinter 308 goed onderhouden is haal je tog ongeveer een miljoen kilometer ermee maar dan is goed onderhoud toch wel noodzaklijk en er natuurlijk goed mee omgaan. een diesel hoeft niet versleten te zijn bij 5ton!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.