Mercedes-Benz C-Klasse: motor tikt

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 200

Afgelopen zaterdag was ik in Duitsland en reed 150km/u. Ineens kwam er een ratelend geluid en brandde alle lampjes van dasgborad (auto sloeg uit).
Ik heb gelijk gestopt op de vluchtstrook. Na weer starten, kwam heel erg tikkend geluid van motor zoald tak tak tak. Van Adac zeiden ze de injectie. Vaandaag bij Mercedes garage zeiden ze dat het de cilinderkop, of de diep onder kan zijn. Ze moesten eerdt diagnose van 3 uur doen, dus 300 euro.
Kan het de ketting zijn, auto rijdt wel, tikt heel erg en start ook wat moeilijker en komt wat meer rook uit.

Heeft iemand enig idee?
Waar kan dit laten maken?

mastera

Geplaatst door mastera (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

van uit hier niet te zeggen kan een kapotte klep zijn , of een injector maar goed de diagnose zal het uitwijzen en horen er van

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

Waar je dit kan laten maken?
Ik denk bij de dealer...

willy9 (0) PRO, 12 jaar geleden

met endescoop in de cilinders eens kijken of er iets mis is.

mastera (0), 12 jaar geleden

Een diesel exper heeft er na gekeken en gezegd dat er iets waarschijnlijk een stukje van gloei bougie in de cilinder is allen. Kosten tussen 1000 en 2000 euro.
Ik kan ook een motor van sloperij voor ongeveer 1000 euro halen en in laten zetten.

Wat is beter?

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

ja wat is beter? als het een goede motor is dan kun je dit beter doen lijkt mij, want hoe groot de schade is aan je eigenmotor kun je niet zeggen! hij zal eerst open moeten
succes jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.