Mercedes-Benz Vito: Motortje in zwart kastje van centr. deurvergrendeling loopt zich

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2400 cc

De centrale deurvergrendeling wordt aangedreven door een motortje met daarnaast een as met geleider wat in een zwart kunststof kastje zit.
Bij mij loopt het motortje, voorzover als ik het kan beoordelen, zich zelf vast als het bedieningsdeel helemaal naar buiten is geduwd. Hij wil dan niet meer terug draaien.

Wie weet hiervoor een oplossing ??

Bij voorbaat mijn dank.

Jan

jabazuin

Geplaatst door jabazuin (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Bril (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik wil je best helpen maar ik snap het nog niet echt je verhaal.
Het kan nu 3 dingen zijn
Of het deurpompje is kapot (staat vast) Of je slot is niet goed gangbaar of de bedrading van de cv is kapot(dit zit meestal terhoogte van je deur scharnier (draadbreuk)


M vr Gr Dirk

jabazuin (0), 17 jaar geleden

Beste Dirk, Als je het slot uit de deur hebt gehaald en het nog aan de draadjes vastzit, zie je ook het zwarte kastje, waar de elektrische bediening in zit. Als je dat kastje openmaakt zie je een motortje met daarnaast een asje met een grove worm, waaroverheen een blokje naar voor en achter gedirigeerd kan worden, welke indirect de deur dus vergrendeld of opent.
Dat blokje wordt bij mij te ver door gedraaid, zodat de boel vastloopt en niet meer uit zich zelf de andere kant op kan draaien. Hij wil het wel, want dat hoor je, maar het gaat niet.

Kan ik iets instellen ofzo, waardoor hij hem niet helemaal vast draait.

B.v.d.

Jan

Bril (0) PRO, 17 jaar geleden

Beste Jan


Je kan proberen het blokje iets anders op de worm neer te leggen maar ik denk dat het motortje kapot is.
Er hoord ook nog iets van een vrijloop in het motortje te zitten.Een nieuw deur motortje is volgens mij ook niet zo heel duur en kan je makkelijk zelf vervangen,de stekkers zitten in het zwarte zakje links/rechts onder je dashboard en je hoeft ze niet inteleren met een laptop

MvrGr Dirk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.