Mercedes-Benz 906 KA 35 SPRINTER 313CDI: oliewissel /reset

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: om651.955, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 95

Goedenavond,
Vanmiddag mijn olie in de sprinter 313cdi vervangen, was er ver overheen maar nog geen melding op display. Kortgeleden pas gekocht en filters vervangen dus vandaag was de olie aan de beurt. filter met enige moeite open gekregen en vervangen , was net als interieurfilter en luchtfilter erg vuil. Olie er in (11,5tr !!) en warm laten lopen. Nu interval reset...……. maar hoe ????
Op internet wat gevonden maar daar klopt geen hout van, vermoedelijk van na b.j. 2011 o.i.d.
Hoe kan ik nu de interval resetten ? Sleuteltje geeft aan - 3500km.
Las 0 indrukken tot hij piept, sleutel stand 1 . Werkt niet
Las 0 indrukken kort en dan naar ander menu, werkt niet.
Wat die ik fout ???
Graag jullie advies hoe of wat te doen.

Vr.grtz
Kees

RenK

Geplaatst door RenK (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

willy9 (0) PRO, 5 jaar geleden

In de wagen handleiding boek is het ook vermeld
mvg willy9

PeterK011 (5), 5 jaar geleden

Probeer eens dit :
contact stand 2 en dan wachten tot het sleuteltje en de overschreden km-stand verdwenen zijn .
Dan op 0 drukken zeker 30 seconden tot er een piep komt, dan op "M" drukken en meerdere keren drukken tot je "reset 51" hebt dan op 0 blijven drukken tot er een grote "2" op scherm komt , dan nog één keer kortstondig op 0 = reset done

RenK (0), 5 jaar geleden

Dankzij jullie informatie gelukt !!
Een kwestie van geduld en verkeerde sleutelstand. Had het gevonden op internet maar die info bleek dus niet goed te zijn. Staat nu weer keurig op binnen het service interval.
Bedankt voor julie hulp !!!
Vr.grtz
Kees

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.