Mercedes-Benz 124 200d: onderhoud

Bouwjaar: 1986

Hallo iedereen, ik ben de fiere bezitter van een 200 diesel bj '86, hij was reeds 10 jaar toen ik hem heb aangekocht.
Graag had ik hem nu eens bedankt voor de trouwe dienst door hem een grondige onderhoudsbeurt te geven ( het laatste onderhoud dateert van 1998 ofzoiets, jaja ik weet het , shame on me.
Kan iemand me tips geven over wat ik zeker moet doen en waar ik moet op letten.
Ook heb ik de laatste tijd startproblemen met een koude motor, alsof de motor niet goed rondwil, na herladen van de batterij start hij dan direct!!Ik heb al een andere batterij geplaatst en de luchtfilter uitgekuist, na 2 dagen hetzelfde probleem.
Ik dacht ook dat het na zoveel jaren niet slecht zou zijn de motor eens te spoelen, is daar een speciaal product voor nodig of doe ik dit gewoon met diesel of petroleum?
Alle tips zijn welkom.
Groetjes Rudy

Rudy200d

Geplaatst door Rudy200d (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

arnold690 (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat betreft starten zou ik de koolborstels annex spanningsregelaar vervangen en dat motorspoelen moet je maar vergeten dat brengt je niets,tijdig motorolie en filter vernieuwen is het beste

Rudy200d (0), 19 jaar geleden

Dank U voor de reactie arnold, na 18 jaar zal het vervangen van de koolborstels geen kwaad kunnen :-), wat ik nog wou toevoegen, als hij niet gaat starten kan ik dat direct zien aan het feit dat mijn ruitewisser 1x over en weer gaat, is dit herkenbaar?

arnold690 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja,dat doen ze bij te weinig spanning....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.