Mercedes-Benz CLA 180: onderhoud

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Hallo , kan er iemand mij verder helpen met het volgende . Ik zou graag een groot onderhoud doen op een Mercedes cla 1,6 benzinne van 2016 . Nu is mijn vraag op het dashbord komt steeds binnen enkele dagen een B onderhoud . Ik heb al geprobeerd het er af te krijgen , maar het lukt me niet . Ik weet dat het bij voorgaande topics al gevraagd is , maar niets werkt er van , ook geen uitleg hierover in de handleiding . Is dat er nog af te halen , zonder naar een daler te gaan . Ik heb het al van verschillende merken kunnen resetten , maar nu lukt het me niet .
Groeten Jan

Dalemans

Geplaatst door Dalemans , lid sinds 18 jaar geleden

4 Reacties

PeterK011, 4 jaar geleden

Probeer eens dit :
-contact stand 1
-dan met de pijltjes bladeren naar links tot je op "reis" staat
-druk op de telefoon knop en dan meteen op Ok en even aanhouden
-scherm verspringt
-dan naar ASSYST met pijltjes
-dan OK drukken
-service selecteren : "gehele service" OK
-service bevestigen OK
-service uitgevoerd OK
kan ook zijn dat je oliekwaliteit moet selecteren.

Dalemans, 4 jaar geleden

Hallo Peter , bedankt was efkes zoeken maar het is gelukt , nu kan ik een grondig onderhoud geven . Ik ben ook op een gegeven moment de vermelding " remmen " tegen gekomen ,is dat om de remmen terug te stellen ?of wat moet ik mij daar bij voorstellen ?
Groeten Jan

PeterK011, 4 jaar geleden

Beste , de auto is vast uitgerust met een elektrische handrem , bij het vervangen van de achterste remblokken dienen daarvoor de remtangen terug opengezet te worden , zodat de nieuwe blokken er in kunnen . dat kan ook via een diagnosetoestel

Dalemans, 4 jaar geleden

Hallo Peter , inderdaad een elektrische handrem , kun je die remcilinders dan via de assyst open zetten ? Er komt op een bepaald moment op ( tijdens het terugstellen van onderhoud ) remmen en ook remmentest of testbank weet ik niet juist meer ; wat bedoelen ze daar mee . In de handleiding vindt ik daar zo direct niets over te lezen .
Groeten Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz CLA-klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.