Mercedes-Benz E-Klasse: Onregelmatig stationair toerental

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220CDI

Hallo iedereen!

het probleem met de motor is dat hij soms erg onregelmatig loopt bij stationair toerental. Je ziet dan zo de toerentalmeter schommelen en als je uitstapt hoor je dat de motor erg onregelmatig draait. een koude of warme motor maakt weinig verschil en soms draait hij zelfs perfect, hoewel het de laatste dagen slechter is bij 'n koude motor. wat me opvalt is dat hij wel regelmatiger loopt als de auto in D of in R staat... daar de auto al 300.000 km heeft werd eerst gedacht aan de verstuivers. ondertussen zijn deze alle 4 getest geweest. De eerste honderden km reed de auto perfect maar nu begint 't weer... de auto is uitgelezen maar geeft geen foutmelding... Zou dit kunnen komen door het feit dat ik een metalen dieseltank heb liggen bij m'n vader en daar tank? Het is best mogelijk dat er door condens een zeer kleine hoeveelheid water in de diesel zit maar zijn deze motoren daar dan echt zo gevoelig aan. Ik heb nu een diesel additief in de tank gegoten en ben eens aan de pomp gaan tanken! ben benieuwd!

Alvast bedankt voor de hulp!

groetjes Johan

Johan395

Geplaatst door Johan395 , lid sinds 10 jaar geleden

1 Reactie

cupa4 PRO, 10 jaar geleden

Hallo
De verstuivers zijn idd vaak het probleem.
Heb het echter ook al eens gehad dat het probleem in de luchthoeveelheidsmeter zat.
Je zou de auto eens kunnen laten uitlezen.
suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.