Mercedes-Benz C-Klasse: plakkende teller

Bouwjaar: 1996

Probleem is hier wel eens vaker besproken.Bij deze C 180 benzine blijft de snelheidsmeter heel lang dood in de hoek liggen en gaat dan pas bij zo'n 70 km werken.Daarna blijft het de hele dag wel goed, maar volgende dag weer hetzelfde.

We hebben er al een hulsje om het aanslagpennetje gedaan, maar heeft niet geholpen.

oplossing lijkt nu alleen nog een neiuwe combi-instrument van 700 euro.

Maar daar 2 vragen over:

1. kent iemand een adres die zo'n snelheidsmeter kan repareren?
2. Als er een nieuwe combi-instrument geplaatst wordt, kun je dan de kilometerstand op de huidige stand krijgen of begint hij weer bij nul?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

es2941 (0), 18 jaar geleden

Siem, informeer eens bij Casu-Utrecht BV
Ravenswade 118
3439 LD Nieuwegein
(030) 288 44 70

Gr, Erik

hbr (0) PRO, 18 jaar geleden

Siem heb je de wijzer ook gereinigd, weet dat als deze vettig is hij alsnog blijft plakken.

Siem Bijman (140) PRO, 18 jaar geleden

Jongens bedankt voor de tips.Het wijzertje hadden we al gereinigd, de eerste keer.Ik had nog geen adresje gevonden die de klok kon repareren.Dus een nieuwe combi-klok besteld.Schijnt in het elektrische gedeelte van deze VDO klok te zitten.Die werkt in stappen en als de eerste stap niet goed meer is schijn je dit te kunnen krijgen.Weet dus niet of jouw adres dit zou kunnen repareren Erik.De nieuwe combi-instrument kun je 1 malig op de goede stand zetten, net als een radio-code in te voeren.

Marcdecrook (0), 18 jaar geleden

bij de c-klasse komt het vaak voor dat de teller of temperatuur meting blijft hangen . Bij de dealer kun je kleine plastic hulsjes kopen om over de aanslagpennetjes te schuiven .
Dit is een goedkope oplossing en zou ik zeker eerst proberen alvorens de klok op te sturen.Met vr gr M de C.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.