Mercedes-Benz S-Klasse: problemen bij openen dak

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2300

ik bezit sinds vorig jaar een cabrio mercedes slk 230 kompressor, cabrio rijden geen probleem tot op heden, nu krijg ik echter een probleem bij het openen van het dak, ik denk niet dat ik iets verkeerd doe, handrem op, sleutel stand 2, rolgordijn in de koffer op zijn plaats. als ik dan bevel geef via het knopje door dit achteruit te tikken, gaan de ruiten goed naar beneden, gaat de koffer in de juiste stand (denk ik!) maar dan stopt het, het dak ontgrendeld niet en het boeltje blijft staan, ik moet dan terug naar voor duwen op het knopje om het dak te sluiten.
heeft er al iemand het zelfde probleem tegengekomen of weet iemand wat het probleem zou kunnen zijn. alvast bedankt!

OPATHI

Geplaatst door OPATHI (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Cees B (0), 12 jaar geleden

Beste Danny,je dak blijft dus kleven bij het raam zeg maar,dus ramen naar beneden,kofferklep gaat open en dan kleeft het dak.
Moet je toch even proberen om als het dak dus omhoog hoort te gaan voorzichtig het dakje met een kleine duw te helpen en dan het dak halverwege even omhoog laten staan.

op de foto zie je de oranje pijl ,dit punt moet je smeren,gewoon even wat vet eromheen draaien en dit smeerpunt zit natuurlijk ook aan de andere kant van de kap,dus twee punten om te smeren,ik garandeer als bij jou de klep dus blijft kleven bij het raam (bij de blauwe pijl) dat als je dan de aangegeven punten (oranje pijl) smeert hij weer als nieuw open zal gaan.
Ik ben niet zo'n handige schrijver maar ik hoop dat het duidelijk is. natuurlijk kan het geen kwaad om alle vergrendelingspunten ook even te smeren als je toch bezig bent.

[url=http://img684.imageshack.us/i/slkci.jpg/][img]http://img684.imageshack.us/img684/6881/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.