Mercedes-Benz 300 TD TURBODIESEL: rasend geluid

hallo techneuten,ik heb sedert mndn een bijgeluid tijdens het rijden.naarmate snellerrijden word het geluid sterker.dus afhankelijk v d wielsnelheid.gas bijgeven of loslaten blijft hetzelfde geraas geven.inmiddels het cardanas lager vervangen.was niet de boosdoener...
achterwielen vervangen( mshn cuppende bndn),was ook niet de boosdoener...
olie op diff is voldoende op peil.
wat kan het nog verder wezen? wiellager..? dat zou meer een ratelend geluid moeten geven...
het geraas lijkt erger te worden met enig gewicht in het koffer.zou ik het moeten zoeken bij de homokineet zoals ik een uitleg las in anwb gids de kampioen mnd nr juni.
graag verneem ik jullie bevindingen.mvg paul 0638-313162

outback-pauly

Geplaatst door outback-pauly (50) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 300? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 6 jaar geleden

Bouwjaar van de auto?
Is het de W123 ?

Met cardanas lager bedoel je het lager wat halverwege de cardanas tegen de bodem geschroeft zit..?
Wiellager kan ook, die ratelen niet, maar "zingen"...
Krik de auto eens op en voel of er ruimte op de lagers zit.

outback-pauly (50), 6 jaar geleden

aanvankelijk leek het van rechtsachter te komen.nu heb ik idd ook links gevoeld en waarrempel lijkt er een paar mm speling op het wiel te zitten.zou dit het zijn?
bij navraag lijkt zo´n lager het beste te vervangen bij de specialist.er bestaat een pers die ze aan de wielpoot kunnen bevestigen om het makkelijkste te kunnen uitvoeren.alvast bedankt hans voor je advies.alle andere ideen verneem ik ook graag
gr paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 300 of stel zelf een nieuwe vraag.