Mercedes-Benz 240: re paul 240d

Bouwjaar: 1977

hoi paul alweer bedankt voor je reactie. de auto was terug gegaan naar de garage waar ik hem 3 weken geleden gekocht heb.daar hebben ze de start motor gereviseerd,andere motorolie en nog een paar kleine dingetjes vervangen.maar ze beweren dat dit de orginele motor is. en ze zeggen de compressie te hebben gemeten,is rond de 19 a 20. de motor heeft 130000 gelopen en gebruikt volgens mij behoorlijk olie. ik kan de auto eventueel ruilen voor een 200d uit 1980 met 140000 op de teller,daar zitten wel alle boekjes bij. maar volgens mij is een 200d erg traag groeten jos, p,s ik had je e-mail adress niet meer

j.senders

Geplaatst door j.senders (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 240? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoi Jos, motor is 100% NIET origineel. Op de foto zie ik een luchtfilterhuis voor PAPIEREN element. W123 diesel serie I had een oliebad. Verder is de pomp met sleutelstart, was ook nog niet in 1977 op een 616 motor.

Heb je het strookje van de compressietest gezien?

Verder hoort de slang op het luchtfilter er niet te zitten. Ik heb dit 1 keer eerder gezien bij een busje met versleten 616 motor. Die slang werd gebruikt om er ether in te spuiten anders startte hij nooit meer koud. Zo hoefde de bestuurder niets los te koppelen, gewoon ether in de tuinslang spuiten en starten maar. Zat ook aan het deksel geschroefd net als bij jou. Slecht voorteken!

Een 200D is idd niet snel maar sneller als een versleten 240D met automaat.

Waar heb je hem gekocht? W123 specialist zijn ze volgens mij niet als ze het verschil tussen een motor uit een serie I en II niet zien.

KM stand zal dus wel op de 'zomerstand' gezet zijn.

Groeten,

Paul

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

ps als je mij het chassisnummer mailt dan wil ik maandag wel even het motornummer opzoeken van de motor die origineel in de auto hoort te zitten. Zo zie je snel genoeg dat de motor die erin zit niet origineel is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 240 of stel zelf een nieuwe vraag.