Mercedes-Benz A-Klasse: Ruitenwisser gaat aan na starten zonder dat hij staat ingeschake

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4L

Hallo allemaal.

Ik heb sinds een aantal maanden een A-140. Ik ben er zeer tevreden over!
Nu is er het volgende probleem dat de ruitenwissers automatisch aan gaan zonder dat ik ze er voor instel. De funkties van ruitensproeier en sneller zetten werken wel maar ik kan de wissers niet op interval of uit zetten! Na een minuut of 10 wordt de tijd tussen het wissen steeds langer en dan blijven ze ineens gewoon normaal staan. De funkties zijn dan ook weer normaal. Alles werkt dan weer naar behoren! Als de auto ff heeft stil gestaan dan gebeurd hetzelfde maar dan maar een paar keer. Als de auto weer helemaal koud is dan duurt het weer +- 10 minuten voordat ze stoppen. Moet wel zeggen dat het steeds langer duurt dat de wissers weer normaal doen. Begon bij een paar keer, toen een paar minuten en nu +- 10 minuten.

PS. Ander vraagje nog? Kan iemand mij helpen aan een overzicht van de zekeringkast?? Las op een ander topic dat iemand zou inscannen maar kan het nergens meer terugvinden om in te zien. Bij de dealer krijg ik het niet zomaar.

Graag hoor ik wat van jullie

Hurricane

Geplaatst door Hurricane (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Peter Schouten (0), 15 jaar geleden

Heeft dat ding soms een regensensor? Dan is die verdacht...

Hurricane (0), 15 jaar geleden

Nee geen regensensor ook niet in de spiegel. Heb er al naar gekeken. Is type Classic, dus de simpelste uitvoering

kanarie2007 (0), 15 jaar geleden

Hetzelfde gehad met een 190 uit 1988 en een C-klasse uit 1997. Beide keren was het sleepcontact voor detectie van de ruststand versleten (koperen nokje dat over een koper schijf sleept).

Je kunt proberen de motor uit elkaar te halen (is niet zo lastig) en het schoon te maken, want er kan vet of vuil in zitten.

Ik heb beide keren er een stuk koper op gesoldeerd (2,5mm installatiedraad en dan afknippen/vijlen) omdat het nokje bijna weg was en er later nog jaren storingsvrij plezier van gehad. Half uurtje werk.

Ruitewissermotor vervangen kan natuurlijk ook, maar er was destijds geen budget en veel tijd...

frans49 (0) PRO, 15 jaar geleden

Uw kombischakelaar is defekt . suc6

Hurricane (0), 15 jaar geleden

Combischakelaar???? Waar kan ik die vinden? In de zekeringkast of is het de hendel aan me stuur?

kanarie2007 (0), 15 jaar geleden

ik denk dat hij de bedieningshendel bedoelt aan het stuur.

frans49 (0) PRO, 15 jaar geleden

inderdaad

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.