Mercedes-Benz 190E: Schuik-kanteldak is ot

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo allemaal,

mijn schuifkanteldak is zo lek als een mantje.
Er komt namelijk water uit plekken waar het niet hoord uit te komen.
Omdat waarschijnlijk de bak waar je schuifdak onder je normale dak zit meerdere door gerotte plekken heeft wat je niet kan zien zonder dat je hemeltje/plafon bekleding los moet.
Nu is mijn vraag kan je het hele schuif/kanteldak gewoon zelf verwijderen en dat ik op de sloop een ander goede schuif/kanteldak kompleet kan halen en erin zetten.

Ik zag namelijk dat hij gewoon aan de binnekant van je normale dak vast geschroeft zit en gekit van uit de fabriek. Want mijn machanisme is ook niet helemaal goed meer.

Misschien weten jullie ook wat het zou kunnen kosten op de sloop of een nieuwe bij de dealer want ik wil er geen immitatie dak in hebben zitten maar gewoon een orginele die er nu ook in zit.

Al vast bedankt.

groetjes
Quint


** kan een moderator mijn titel van mijn topic even veranderen in: Schuif-kanteldak is rot i.p.v. schuik-kanteldak is ot.**

astra rijder

Geplaatst door astra rijder (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 190? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

DJ2328 (0), 17 jaar geleden

geachte heer,

Als je dak zo erg lekt dan moet je ook in ieder geval de afwatering controleren, deze lopen links en rechts in de A stijl.
Volgens mij moet je het dak helemaal open doen en dan het hemeljte van het open dak los kunnen trekken met beleid.
Als je het je is gelukt en je kunt bij de kabel, en als je die los haalt dan moet je de motor van het dak opnieuw inregelen.

succes
DJ

astra rijder (0), 17 jaar geleden

De voorste afwaterings kanalen zijn niet verstopt maar halverwege de bak waar de schuifkanteldak in ligt (dus het niet zichtbare gedeeldte) daar zitten waarschijnlijk de rotte plekken die water door laten naar binnen en op plekken buiten waar het niet hoord te uit te komen.

Trouwens mijn motor van het schuifkantel dak is was al kapot toen ik de auto kocht.

Groetjes

Quint

frenk (0) PRO, 17 jaar geleden

let wel op in je achter stijl zitte ok die af water pijpjes

en ja het dak moet hellemaal open en dan de bekleding naar buiten er uit

s6

astra rijder (0), 17 jaar geleden

Dat wordt nog een klus zeg.
En hoe kom je in hemelsnaam bij de achterste afwateringpijpjes om die te controleren.
Want daar kom je niet van buitenaf bij zonder special gereedschap denk ik.

Anders laat ik er maar een ander eenvoudige dakraam in zetten want het schuifkanteldak laten vervangen door een nieuwe wordt wel erg prijzig 1500 a 2000 euro heb ik gezien op het internet als mijn afwaterings kanalen zelf tenmiste zelf niet zijn door geroest.

groetjes

Quint

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 190 of stel zelf een nieuwe vraag.