Mercedes-Benz E-Klasse: spiegels, stoelverstelling en ramen werken niet meer

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel

Hallo.
De auto is pas naar de garage geweest voor deze klacht. Toen hebben ze de regel units in de voor deuren vervangen, is een paar weken goed gegaan.
Nu heeft de auto weer de zelfde klachten als toen.

De spiegel verstelling, stoel verstelling en raam bediening werkt niet meer.
De auto is al een keer uitgelezen toen kwam de klacht can-communicatie naar voren en voedingsspanning van regeleenheid te gering (te lage spanning)
Ze hebben in de garage ook een extra massa getrokken naar de regeleenheid in de deuren.

Zodra je de stekker van de regeleenheid los koppelt en weer vast maakt dan werkt alles weer tijdelijk.

Wat kan het probleem zijn?

ggeert

Geplaatst door ggeert PRO , lid sinds 11 jaar geleden

2 Reacties

Siem Bijman PRO, 6 jaar geleden

Hallo Gideon, ik kreeg een telefonische tip van een electronica monteur uit de radio en tv wereld die met een zelfde auto dit probleem ook heeft gehad en heeft opgelost.

De echte fout zit hoogstwaarschijnlijk in de printplaat van de unit die zich in de middenconsole bevindt. Deze unit is voor de bediening van de ruiten ed en daar zitten pennetjes in de printplaat waar een stekker op komt en deze pennetjes maken geen goed contact met de printplaat en zou je moeten door solderen op de printplaat.

Een andere oorzaak kan zijn een slechte accu die bij het starten even teveel terugvalt in spanning met de zelfde symptomen. Een nieuwe accu is dan de remedie.

Hoop dat je wat met deze tip kunt.

ggeert PRO, 6 jaar geleden

Beste Siem.

Bedankt voor de tip.
ik ga er eens naar kijken naar de print plaat

Er is een half jaar geleden een nieuwe accu in geplaatst.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.