Mercedes-Benz A-Klasse: Sponzige rem

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: A160

Sinds langere tijd geeft de rem van de A160 een sponzig gevoel en zakt weg tot bijna op de bodem. Pompend remmen geeft wel voldoende remdruk op het pedaal. Aangezien dit er sterk op leek dat er lucht in het systeem zat heb ik deze uitgebreid ontlucht (dmv pompen). Helaas gaf dit geen resultaat.
De volgende mogelijke oorzaak is een lekke hoofdremcilinder welke ik dus ook heb vervangen en helaas gaf dit ook geen enkele verbetering.

Is dit model op de conventionele manier te onluchten (pompen en nippels op de remmen open en dicht) of gooit de ABS roet in het eten? Is er iets anders dat ik over het hoofd zie? Alle suggesties zijn welkom!

Alvast bedankt! Gr. Hans

Dutch69Camaro

Geplaatst door Dutch69Camaro (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ernhemmer (0), 11 jaar geleden

Geen lekkage achter bv? Schijven blokken goed?

Dutch69Camaro (0), 11 jaar geleden

Ja ik blokken en schijven zijn goed, ik heb de remtrommels ook gedemonteerd om de voeringen te bekijken maar ook deze zijn goed. Ik verwacht ook niet dat het daar aan zou liggen hoor omdat hij, na een 1 of 2 keer pompen, prima remt. Ik zit zelf eerder richting de ABS pomp te denken daar kennelijk veel nieuwere modellen alleen door de dealer zijn te ontluchten...

kaleido 1 (1620) PRO, 11 jaar geleden

Met apparaat laten ontluchten , is het dan goed zou het lucht geweest kunnen zijn.
Simpel testje, zet de motor uit , pomp een paar keer op het rempedaal totdat deze hard aanvoelt.
Wacht even , zodat eventuele lucht uit kan zetten , voelt het pedaal meteen hard aan , zit er geen lucht in het systeem.

Dutch69Camaro (0), 11 jaar geleden

Nu een vierde poging gedaan mbv een eezibleed systeem, werkt prima dat moet ik wel toegeven, echter het resultaat is hetzelfde. Ik heb er weer een halve liter remvloeistof doorheen gespoeld, begonnen rechtsachter, dan linksachter en daarna rechts- en linksvoor. Ik heb geen enkel luchtbelletje meer kunnen betrappen maar helaas gaat het pedaal nog steeds naar de bodem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.