Mercedes-Benz S 320 CDI: start soms niet w220

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 3200, Vermogen (kw): 150

hallo,
even proberen of ik hier aan wat info geraak.
Ik heb sinds mei dit jaar een w220, s320cdi gekocht, Bj2003.
We zijn die gaan ophalen, prachtige goed onderhouden wagen. Rijd super, perfecte onderhoudsboek, 1ste eigenaar.
Die heeft dan een week stilgestaan om ondertussen de papieren in orde te maken.
Toen ik die wou starten voor naar de controle te gaan , startte die niet.Een 2de batterij aangekoppeld en was weg.
Batterij laten testen, die was goed.
Daarna heb ik dit probleem een hele tijd niet gehad. Tot op een bepaald moment dat die ook niet startte. Ik steek te sleutel erin, contact kan ik draaien en als ik dan wil starten doet hij niks. Alles op het dashboard werk wel, geen vermindering van lampen ed. Paar keer proberen ging niet.Sleutel uit getrokken deuren dicht, terug open, starten en het ging wel. Dit 2 x tegen gekomen, dus ik dacht iets met het alarm.
In september vertrokken op vakantie. Ik wou starten , ging niet. Weer hetzelfde gedaan met zoals boven vermeld, en we waren weg. 3 weken weg 3000 km gedaan. Geen enkel probleem gehad. ondertussen met de wagen 10000 km gereden.
Bij terugkomst stond de wagen een 2 tal dagen stil? Toen begon het opnieuw , maar had het toen meerdere keren na elkaar.Tot op een gegeven moment wou hij niet meer starten. Het was wel kouder.computer aangelegd,1 foutmelding communicatie met onderdeel H3/1 (alarmsignaalsirene met extra batterij is gestoord). (Volgens mijn garagist kan dit het probleem niet zijn)
Ik heb die dag een andere originele Mercedes batterij gekocht. Maar probleem was niet opgelost.
Na een hele tijd de wagen toch kunnen starten.
De dag erna startte hij ook niet. Tot ik probeerde met een extra batterij. Toen hoorde ik een klik (precies de starmotor)en een paar keer naar rechts draaien met de sleutel en hij startte.Ik stak de wagen binnen voor een nieuwe starter. Volgens de garagist is het niet de startmotor. Hij heeft hem een paar dagen bij hem gehouden. Toen hij de wagen wou starten gin het dikwijls wel en kon hij hem niet uitlezen. Ofwel startte hij niet , sluit zijn computer aan en ging toen wel. Tot op een gegeven moment kreeg jij de foutcode: (EZS geen klem 50 uitgang). Ik ben met het slot naar smartkeydokter gegaan( in België geen te vinden ;-) ) Die heeft het opgelost. De dag erna het slot terug laten steken, hetzelfde probleem.
Zelfde foutcode. Heb er toen een paar dagen mee gereden. In de morgen wou hij niet direct starten, meestal lukte het wel met een extra batterij.
Toen hij warm was kon ik de hele dag starten zonder probleem. De dag erna terug hetzelfde.
Terug naar de garage gebracht , hij kon hem dan starten met 13v. Volgens hen is het nog steeds het contactslot.
Terug opgestuurd naar Smartkeydokter. Die heeft het getest , en getest op een andere wagen. Het slot zou perfect werken.
Ik vraag me af of het toch niet te maken zou hebben met de startmotor? Het rare is wel dat je eerst niks hoort als je da wagen wilt starten, behalve als ik dan een paar keer vlug link rechts na elkaar start, dan begint precies de startmotor lawaai te maken. Ondanks dat het slot geen stroom zou geven aan de starter. Zou ik de starter laten vernieuwen??
Heeft me nu wel al wat gekost, 200 euro batterij,400 reparatie slot, plus 60€ benzine, slot terug verzenden, startrelais is ook vernieuwd,plus nog de rekening van de garagist natuurlijk.
een nieuw slot bij Mercedes zou 1000 euro zijn.

Iemand een idee, suggesties??

Alvast bedankt.

steve28

Geplaatst door steve28 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

willy9 (0) PRO, 5 jaar geleden

startmotor vervangen
gr

steve28 (0), 5 jaar geleden

oke , dank u. gr

steve28 (0), 5 jaar geleden

ondertussen startmotor laten vervangen, nog steeds hetzelfde probleem.
en nog steeds foutcode geen uitgang klem 50 ezs.

steve28 (0), 5 jaar geleden

update: daarnet 1 x proberen te starten . Niks . Een haardroger op het slot gezet . Na een paar minuten geprobeerd : niks . Dan zag ik dat ik met de haardroger onder het paneel kon.omdat er aan paneel nog niet volledig terug opzit. Daar 1 minuut opgewarmd richting slot: startte direct. Dus de computer zal dan wel uitgeloten zijn veronderstel ik?
Toch nog het slot( ezs) of...?

Morgen vroeg nog eens het zelfde proberen.
Groeten

ps: daarvoor kon ik de wagen starten door de sleutel snel kort na elkaar van links naar rechts te draaien, kon soms op die manier wel 10-15 minuten duren.

steve28 (0), 5 jaar geleden

probleem komt blijkbaar nog altijd van de ezs.
als ik de ezs opwarm start de wagen direct zoals het hoort.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.