Mercedes-Benz Sprinter: startprobelem bij sprintshiftbak

Bouwjaar: 2002

Wij hebben meerdere Sprinters 316CDI ambulances met sprintshiftbak rijden, nu wil het geval dat bij 2 stuks met een km stand van 200.000 of meer het volgende prbleem zich voordoet:
De motor wil niet soms niet starten in de "N"stand.Totale stilte, ook geen draaiende startmotor. Soms helpt het "rammelen"met de pook, maar meestal niet. Even later gaat het weer goed. De startmotor is vervangen, 2 x bij de dealer geweest, het probleem blijft. Wat kan de oorzaak zijn?

hpag

Geplaatst door hpag (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Paulus8636 (0) PRO, 18 jaar geleden

Neutral switch op de bak is gammel.

Enrico2710 (0), 18 jaar geleden

Kun je je antwoord iets toelichten? Kan ik de wagenparkbeheerder het e.e.a. uitleggen. Is die "Switch"een vervangbaar onderdeel?
In ieder gaval bedankt voor je snelle reactie.

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

er wosdt waarschijnlijk bedoeld dat de schakelaar die kontroleerd of hij neutraal staat niet zo best meer is.

Willem

Mussotje (0) PRO, 18 jaar geleden

Precies

Paulus8636 (0) PRO, 18 jaar geleden

Sorry,
Ik was wat kort door de bocht maar ik bedoel inderdaad de schakelaar op de versnellingsbak die schakelt als de bak in neutraal staat. Deze schakelaar onderbreekt de startmotor wanneer de bak niet in neutraal staat. Zo kun je niet starten als de bak in een versnelling staat.
Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.