Mercedes-Benz C 200 KOMPRESSOR: Stinkende airco

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 271950, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 135

Toch maar weer kijken wat het beste is. Het laatste wat ik gelezen heb is dat je de verdamper kan laten reinigen en spoelen met een drukspuit van tunap . Ook een ozonbehandeling moet werken. Wat zou het meest effectief zijn tegen een stinkende airco.

Hulpverlener

Geplaatst door Hulpverlener (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1320) PRO, 5 jaar geleden

Beginnen met een schoon interieurfilter , er zijn diverse methodes om de zaak te reinigen , tunap , frigonet evap , innotec , enz. , maar de grootste oorzaak is het verkeerde gebruik , 2-3 km voordat je op plaats van bestemming bent de airco uit zetten , zodat alles droog waait voorkomt het opnieuw ontstaan van de stank.
Wel zorgen dat het schuim ook daadwerkelijk op de verdamper en in de lekbak terecht komt , even wat zo met een slangetje in een ventilatieopening werkt niet.

Hulpverlener (0), 5 jaar geleden

Ik heb een vraag over de airco ik zou met een flexibele slang voor de verdamper moeten kunnen komen om de verdamper te reinigen. Het betreft een c klasse kompressor uit 2008 sedan. Zou iemand kunnen aangeven waar die verdamper zit en of deze makkelijk te bereiken is.

kaleido 1 (1320) PRO, 5 jaar geleden

Die is niet zo makkelijk te bereiken , zit je kachelventilatormotor rechts achter je dashbordkastje , zo ja dan kastje er uit , ventilator er uit en dan via de buis naar de middenconsole toe , zit namelijk ter hoogte van je beeldscherm diep onderin je kachelhuis.

Hulpverlener (0), 5 jaar geleden

Vandaag laten uitvoeren. Kastje er uit drie torx schroeven. Interieur filter er uit En toen met die staaf van tunap naar boven en onder druk de verdamper bespoten. . Als het niet over was zou hij ergens een gaatje boren Waar weet ik niet. Via dat gaatje zou hij dan het middel spuiten inspuiten. Ik had wel de indruk dat hij wist waar hij het over had. Momenteel ruikt het goed. Toen ik wegreed zag ik het middel op de grond liggen dus ik weet zeker dat het middel door het systeem is gegaan.

Even afwachten nu

Hulpverlener (0), 5 jaar geleden

Interieurfilter schoongeblazen , gedruppeld met een geurolie , airco eerder uitgezet daarna blower op vijf. Langzaam is de geur aan het verminderen. Ozon behandeling gegeven. Ik zal zeker in de toekomst de airco beter onderhouden. Het probleem is opgelost.

kaleido 1 (1320) PRO, 5 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.