Mercedes-Benz C 320: storingsmelding

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 3200, Vermogen (kw): 160

Hallo.
Ik ben in het bezit van een MB C320 w203 automaat Combi uit het jaar 2001.
Sinds enkele weken krijg ik na starten en wegrijden de melding dat er nog een portier (achterklep) openstaat !!! maar dit is niet zo .
Als ik in de avond thuiskom, uitstap en de auto afsluit blijft de binnen verlichting achterin nog plus/min 20 min. branden...... nu kan de accu dit nog wel lijden maar heb je een niet te sterke accu dan heb ik de volgende dag een probleem .

Na de auto 2x bij een universele garage uitgelezen te hebben kwam hier niet een bevredigend antwoord uit ja misschien zit er een storing in achter klep of trekhaak .

MIijn hoop is nu dat iemand hier mij misschien een antwoord kan geven dat het euvel met een paar simpele ingrepen is op te lossen want de auto is mij te oud om er op leeg te lopen.

Alvast bedankt

Groet Alexander

erin

Geplaatst door erin (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

Simpelste oplossing is het lampje van de binnenverlichting achter eruit halen.

Lijkt mij een probleem van de schakelaar die ziet of de achterklep open of dicht is.
Volgens mij heeft de trekhaak daar niets mee te maken.
Mogelijk zit de schakelaar in het slot van de achterklep.

willy9 (0) PRO, 5 jaar geleden

Met star diagnose uitlaten lezen dan zal er wel een foutcode (in sam achter) uit gelezen worden, hetgeen met universele uitlezer niet doen.
mvg

erin (0), 5 jaar geleden

Hallo willy9 .
Om de auto met star diagnose uit te laten lezen …… moet ik dat door de MB dealer laten doen ???

groet Alexander

arjankempeneers (0) PRO, 5 jaar geleden

Zit er bij deze ook een schakelaar op binnen de koffer electrisch te openen? Brand het rode lampje soms in schakelaar? Dan weet je dat koffer open staat of schakelaar defect is.

willy9 (0) PRO, 5 jaar geleden

Er zijn universele garage die een stardiagnose hebben, daarmee kan het kofferslot bediend worden , zal vermoed het kofferslot zijn dat defect is. maar kan ook een draadbreuk zijn boven waar draden in auto gaan.
mvg

erin (0), 5 jaar geleden

Hallo ,Alls eerst een ieder die gereageerd heeft op mijn vraag ...HARTELIJK DANK.
Ik heb op dit moment de binnenbekleding van de achterklep eraf liggen en heb het stekkertje van de sluiting gehaald ,heb dan geen last meer van de storing maar kan de achterklep zonder sleutel niet meer openen.
Nu is mij geadviseerd om een nieuw/gebruikt slot /sluiting te plaatsen ….dat probeer ik dan maar !!!

Ik hoop na plaatsing dat de melding dat er nog een deur open staat en dat de binnen verlichting brand tot het einde behoord.
Schrijf hier wel een stukje of dit de oplossing is .

Nogmaals hartelijk dank !!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.