Mercedes-Benz A-Klasse: sturen gaat zwaar na een plotseling heftig ratelend geluid.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 170

Ik reed ongeveer 50 km per uur toen ik plots een heftig ratelend geluid onder mijn A klasse hoorde. Ik dacht eerst dat het steentjes waren die opspatten maar het bleef doorgaan en zelfs toen ik stilstond met draaiende motor hield het niet op. Toen ik daarna weer verder reed stuurde mijn auto erg zwaar. (stuurbekrachtiging werkt dus niet meer). Ik ben langszaam naar huis gereden, het accu lampje is aan maar verder niets. Ik kan geen olie of andere zaken in de motor ontdekken. Ook niet onder de auto. Het ratelen hield trouwens wel op na een tijdje. Ik geloof dat de ventilator wel harder werkte maar dat weet ik niet zeker.
wat kan er mis zijn en kan ik nog naar een monteur met mijn auto rijden?

blaake

Geplaatst door blaake (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 14 jaar geleden

Stuurpomp kapot gelopen???

Willem

primera p11 (0), 14 jaar geleden

Of de multiriem eraf gelopen gezien het brandende lampje.
Stuurpomp waarschijnlijk vastgelopen.

ToniMB (0) PRO, 14 jaar geleden

De multiriem is eraf gelopen, de stuurpomp is niet stuk maar is elektrisch bij deze auto en werkt alleen als de dynamo draait. Dat de koelvin harder leek te blazen komt doordat de waterpomp niet meer aangedreven werd en de motor dus veel te warm is geworden. Zomaar doorrijden is dus niet verstandig geweest.

blaake (0), 14 jaar geleden

Dank jullie allemaal. Ik begrijp dat ik niet met mijn auto naar mijn monteur 40 km verderop moet rijden:) fantastisch service deze site en ik ben heel blij met zo'n snel antwoord. Morgen ga ik naar een monteur hier in het Italiaanse dorp waar ik woon en hoop dat hij me zal begrijpen. Iemand een idee hoe ik dit in het Italiaans uit kan leggen? Wat is een Multiriem in het italiaans?

Hans4040 (330) PRO, 14 jaar geleden

Misschien kan je het hem gewoon laten zien?
Of de kapotte riem meenemen...

volgens online vertaalprogramma: multi sintura

blaake (0), 14 jaar geleden

Het vervangen van zo'n riem is dat een dure zaak? En Hans bedankt voor de vertaling: Multi Sintura. Klinkt goed:)

Hans4040 (330) PRO, 14 jaar geleden

Multi Sintura vervangen is 5 minuten werk...Sintura zelf kost €20,=

nicwil (0) PRO, 14 jaar geleden

ter inf,
hans, het is wel een a classe - de bodemplaat verwijderen op brug of werkput en de looprollen nazien en riem leggen -als ge het nog niet gedaan hebt is u werktijd wel heeeeeeeeee!!!!!!!l veel te weinig plus riem is wel zeker eens zoveel meen ik +/- 38 €.
en als riem eraf gelopen is -nieuw looprol eenheid -- met motor laten zakken en werktijd enz, loop wel aardig op dan

blaake (0), 14 jaar geleden

Hallo, Het was de multiriem. Ik geloof ook dat het iets meer tijd koste dan Hans voorspelde. Maar al met al viel alles reuze mee. Ze hebben ook nog wat andere dingen gedaan die gedaan moesten worden en mijn auto rijd weer als een tierelier. De riem was echt helemaal in stukjes. Hij liet me stukjes zien en die waren misschien 2 cm lang en ik begrijp nu ook het geluid dat leek op steentjes tegen de onderkant. Bedankt allemaal. Ik voelde me goed op de hoogte en dat geeft de monteur minder kans op je bedonderen. Ik ben toch een vrouw en bovendien in de Napels omgeving:)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.