Mercedes-Benz Vito 2016: Suizend geluid bij turbodruk.

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: 651.950, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 100

Het probleem: Klant klaagt over een blazend geluid aan de linker kant onder de motorkap. Geen storingen geen verlies van kracht.
Na proef gereden te hebben lijkt het er sterk op dat bij het vragen naar power en dus turbo druk het blazen begint.
Direct alle slangen en intercooler getest. Geen lekkages. Verder het hele inlaat traject afgelopen en geen bijzonderheden kunnen ontdekken.
De smoker erop gezet en geen lekkages kunnen vinden. Het enige wat mij opvalt is dat het egr pijpje wat op de inlaat zit na de gasklep heel iets roet heeft gelekt langs het pijpje.

Is er iemand die zo’n bus binnen heeft gehad met een vergelijkbaar probleem? Zo ja wat was toen de oplossing.

Alvast bedankt.

hilcokapteijn

Geplaatst door hilcokapteijn PRO , lid sinds 13 jaar geleden

4 Reacties

hilcokapteijn PRO, 1 maand geleden

Hier nog even een afbeelding van wat ik nu heb gevonden.

    Controleer even de bouten van de inlaatcollector (daar waar deze tegen de cilinderkop geschroefd zit) Soms komt het voor dat de kop van één van de bouten afbreekt waardoor er daar drukverlies optreedt. - PeterK011, 1 maand geleden
check

Beste antwoord, geplaatst door hilcokapteijn PRO, 1 maand geleden

We hebben kunnen achterhalen wat het probleem is.
Uiteindelijk blijkt het inlaatspruitstuk gescheurd.
Bij het demonteren van het brandstof filter kwamen we roetaanslag tegen. Wij vermoeden dat dit van de egr koeler af kwam. Hier was namelijk ook wat lekkage. Achteraf zit er direct onder het brandstof filter een lek gaatje door het spruitstuk. Hier zit een scheur tussen cilinder 2 en 3 waardoor deze gassen naar boven spoot tegen de onderkant van het brandstof filter. De oorzaak waarom deze scheur is ontstaan laat zich helaas nog wel raden.

hilcokapteijn PRO, 1 maand geleden

Hier de afbeeldingen

hilcokapteijn PRO, 1 maand geleden

Eeeeen de afbeeldingen zijn niet te uploaden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.