Mercedes-Benz E-Klasse: trekhaak plaatsen : plaatverlichting zoeken

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: cdi

Heb collega die trekhaak geplaatst heeft op W211. Hij moet juist nog de draden vinden van de plaatverlichting en mistlicht om 12 volt te kunnen aftappen. Kun je deze draden vinden zonder demontage/sloop van de achterklep?
Iemand een schema???

jhl

Geplaatst door jhl PRO , lid sinds 16 jaar geleden

5 Reacties

jhl PRO, 13 jaar geleden

Is Break !!!!!!!!!

nic PRO, 13 jaar geleden

kan niet zomaar aftappen systeem is gecontroleerd door verlichtingsccontrolesysteem via SAM Fond welke door verkeerd aansluitingen en bijpluggen van draden opgeblazen kan worden. ZGW moet omgeprogrammeerd worden naar met trekhaak en er moet nog een regelmodule tussen met draadboom. de regelunit zorgt voor juiste werking anders krijg je de meest vreemde storingen in verlichting. de constant voeding kan je rechtstreeks bij de accu achterin vandaan pakken

jhl PRO, 13 jaar geleden

hij heeft module geplaatst die bij de lokale trekhaakverkoper te koop is, maar moet 12v vinden voor achterlichten en mistlicht.

chevrolet1 PRO, 13 jaar geleden

Kunt niet zomaar gaan aftappen, bij Mercedes is dit allemaal net iets te geavanceerd op de draden los te koppelen en er een draadje bij te leggen.
Zoals nic ook al zegt moet de ZGW omgeprogrammeerd worden, als je een module hebt bij de lokale boer: zit daar dan geen verlichting bij? Er zal namelijk een extra kabelboom bij moeten worden gezet voor de aansluiting bij de trekhaak.
Succes ermee

jhl PRO, 13 jaar geleden

daarom dat ik er zelf niet aan begin en door een ervaren collega die niets anders doet laat plaatsen. Maar mijn collega is er toch aan begonnen tegen beter weten in ... tja...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.