Mercedes-Benz sprinter 412d: trekt niet meer door

Bouwjaar: 1998

Sprinter met 290000km op teller trekt af en toe niet meer door, motor afleggen dan gaat hij weer even. Uitgelezen met KTS 500
7 fouten allemaal met foutieve sturing onderdelen zoals Turbodrukregeling, gloeikaarsen, stuurapparaat enz...

Ernie2878

Geplaatst door Ernie2878 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

arne650 (0) PRO, 20 jaar geleden

kijk eens naar de pakking van de egr klep, hier loopt wel eens een bout uit, je kunt het vaak al voelen als hij los zit.
succes

Ernie2878 (0) PRO, 20 jaar geleden

Had ik 2 weken geleden al vastgezet was inderdaad losgekomen,maar problemen bleven hetzelfde.

KuRTJuH (0), 19 jaar geleden

ik vermoed dat je vacuumsysteem ondicht is. waarschijnlijk is je egrklep defect. dit is eenvoudig te testen door de vacuumslang die er aan vast zit los te nemen, en eens te zuigen eraan, hierbij moet de klep op en neer gaan.

jvg (0), 19 jaar geleden

De egr klep opnieuw vastzetten heeft geen nut, hij loopt vanzelf weer los. Hij zit met zelftappende bouten vast in het huis. Als je dat stukje inlaatbuis nieuw krijgt zit er geen schroefdraad in.

Muppet (0) PRO, 19 jaar geleden

Wij hebben al een paar keer gehad dat de druksensor op de inlaatbuis defect was. dit is de sensor waar het vacuumslangetje op zit, merk is volgens mij Nippon. Om te bestellen moet je het nummer wat hierop staat doorgeven. als deze defect is heb je meestal de volgende klachtomschrijving: Als de motor niet te ver in toeren gereden wordt is er geen probleem maar als je hem een paar keer tot het afregeltoerental doortrekt, trekt hij plotseling niet meer. Als je hem even uit zet en opnieuw start trekt hij wel weer even goed ( hij is dan gereset). als je voor de bovenstaande proefrit alle foutcodes wist en na of tijdens de proefrit weer uitleest zul je waarschijnlijk 1 foutcode weer terugkrijgen nadat hij slecht is gaan trekken. Ik weet het niet zeker maar ik dacht 500

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.