Mercedes-Benz Vito 2008: Turbo sensor vervangen

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 150

Sinds de aanschaf (4 jaar geleden) heb ik een probleem met de turbo. Namelijk die valt soms uit. Even stoppen, opnieuw starten en de turbo doet het. De lampjes branden niet, computer aflezen, helaas geen geregistreerde foutmeldingen.
Zo ging het vier jaar lang, echter afgelopen week bleef het lampje motormanagement branden, computer aflezen en we ziet twee foutmeldingen; P0234 Turbo / Compressor Overboost Staat en P0473 Uitlaat druksensor A Circuit Hoog.
Bij de garage zeggen ze dat een sensor op de turbo niet meer goed is maar dat voor dit model niet mogelijk is om alleen de sensor te vervangen, afijn de hele turbo zou vervangen moeten worden omdat één sensor niet meer fris is.
Mijn vraag is of er iemand een adres heeft waar ze wel die ene sensor kunnen vervangen door knippen, plakken, solderen?...
Ik vind het zonde om de hele turbo te vervangen vanwege één sensor.

ZOS

Geplaatst door ZOS , lid sinds 2 weken geleden

1 Reactie

Jeraevers, 2 weken geleden

Is het turbo circuit op lekkages gecontroleerd?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.