Mercedes-Benz E-Klasse: uitzetten gordelherkenning

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 200 cdi

Wie weet of de gordelherkenning is uit te schakelen? klant wil dit graag. het is een w211 van 2005 is dit met de stardiagnose te doen? en in welk programma.

jarno5178

Geplaatst door jarno5178 PRO , lid sinds 15 jaar geleden

6 Reacties

Bril PRO, 14 jaar geleden

Hoi Jarno5178

De Gordel herkening kan je uit zetten en dit doe je in je SRS module met je stardiagnose je moet hier voor alleen een code aanvragen bij de fabriek deze gegevens staan ook gewoon in het srs module als je de parameters gaat veranderen. Na aanvraag krijg je een vrijgave code opgestuurd die 2 dagen werkzaam is na die 2 dagen werkt de code niet meer(je klant moet wel een formulier ondertekenen die jou vrijaf geeft na een ongeluk)i.v.m. aansprakelijkheid.

Gr Dirk

jarno5178 PRO, 14 jaar geleden

Bedankt Dirk we gaan er mee aan de slag groeten jarno

Bril PRO, 14 jaar geleden

Ik hoor het wel of het gelukt is
GR Dirk

jarno5178 PRO, 14 jaar geleden

Hallo dirk

Na veel zoekwerk en contact met onze duitse leverancier tevens groot dealer en een ned. dealer geraadpleegt te hebben, schijnt het niet te kunnen uit veiligheidsoverwegingen.
Hebben een oude grodel in het slot gestopt die er zo in en uit kan. hoor graag als iemand het kan vertellen
dat het voor 100% zeker is uit te schakelen

gr jarno

hathie PRO, 14 jaar geleden

Jarno laat deze klant die gordel er zelf in doen op eigen risico[U weet v.niets] in uiterste geval bent U strafbaar wat denkt U als de Rijks- politie deze klant vinden met z,n hoofd door het raam geen Air-bags afgegaan en er steekt ,n oude gordel in het span-slot dus geen SRS en wat voor Verzekering gevolgen kan dit hebben bij letsel????En U als prof. had dit moeten weten hoor ik de rechter al zeggen en laten we eerlijk zijn het levert U financ. niets op dit is geen doemdenkerij maar 45 jaar ervaring Succes

Bril PRO, 14 jaar geleden

[quote=hathie]Jarno laat deze klant die gordel er zelf in doen op eigen risico[U weet v.niets] in uiterste geval bent U strafbaar wat denkt U als de Rijks- politie deze klant vinden met z,n hoofd door het raam geen Air-bags afgegaan en er steekt ,n oude gordel in het span-slot dus geen SRS en wat voor Verzekering gevolgen kan dit hebben bij letsel????En U als prof. had dit moeten weten hoor ik de rechter al zeggen en laten we eerlijk zijn het levert U financ. niets op dit is geen doemdenkerij maar 45 jaar ervaring Succes[/quote]
Dit is een duidelijk verhaal van hathie en dat is eigelijk ook wat de fabriek van MB er van vind maar als je in een SRS module gekeken hebt weet je dat het kan maar niet mag ivm aansprakelijkheid want ook al doe je het buiten de fabriek om je laat altijd gegevens achter van je laptop in het module omdat elke stardiagnose een eigen code heeft.Ik hoop dat je genoeg informatie hebt om je klant het af te raden.

M vr Gr Dirk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.